Portal grada Zadra – Ho’oponopono

 

z

http://grad-zadar.net/blog/hrvatska/hooponopono-tehnika-sto-je-kako-funkcionira-i-kako-moze-pomoci

Ho’oponopono je jednostavan. Ho’oponopono djeluje.

Ovo dvoje naizgled i ne ide baš zajedno. Za naše komplicirane situacije i probleme trebalo bi i komplicirano rješenje, zar ne? A opet, s druge strane…

Bog (Svemir, Priroda, Ljubav, Viša inteligencija) ne treba nikakve zavrzlame, filozofije, komplikacije da bi riješio ono što želi.

Tek bljesak svemoći i – gotovo. Ništa za Svemogućeg nije nemoguće.

Jedino što od nas mora dobiti je dopuštenje.

lmamo slobodnu volju, i ako pasivno sjedimo, ne poduzimajući baš ništa (bilo mislima, riječima ili djelima), ni On se neće uplitati…

Problemi se neće rješavati, samo će se gomilati, a mi ćemo biti sve bespomoćniji i nesretniji.

Pa što nam je onda potrebno za Ho’oponopono?

  • Nešto će se riješiti u vrlo kratkom vremenu. Ne bahatimo se pripisujući rezultate sebi. Ne podcjenjujmo pripisujući ih slučajnosti. Zahvalimo Bogu (Svemiru, Prirodi, Ljubavi, Višoj inteligenciji) na blagoslovu, i još se zdušnije bacimo na čišćenje.
  • Prihvatimo se ”čišćenja”, ili kako mi kažemo – hopsanja. Kao što bismo morali odvojiti vrijeme za čišćenje prenatrpanog podruma, i ovo čišćenje zahtjeva vrijeme. Srećom, ne neko izdvojeno vrijeme, samo vrijeme u našem umu. Umjesto besmislica koje su se do sada vrtjele u umu, zamijenit ćemo ih riječima Hvala i/ili Volim te. Samo to. Što češće.
  • Preuzimanje 100% odgovornosti za sve što se događa nama i oko nas. Odgovornosti, ne krivice. Da nismo odgovorni, da sve to što se događa nije u nama, mi to ne bismo niti mogli ispraviti. Dakle, shvatimo i prihvatimo svoju odgovornost i moć koja s tim ide.
  • Nemajmo očekivanja. Naravno da mi najbolje znamo kako bi se naše ”situacije” trebale riješiti, i naravno da bi to trebalo biti ”sada” ili još bolje ”jučer”, ali prihvatit ćemo da to ne ide tako. Svari se rješavaju, uvijek, ali u Božje vrijeme i na Božji način. Dakle – strpljenja. Stvarali smo svoje probleme godinama, desetljećima smo gomilali ”smeće”, sad će za neke stvari trebati vrijeme, i naša posvećenost.
  • Čistimo već neko vrijeme i ne događa se ništa? Nikakvo čudo na vidiku? Napravili smo svoju listu želja i kao nekada Djedu Božićnjaku, sad smo je isporučili Bogu? Muči nas ljubav i malo financije? Pa ako nam se to nije riješilo kako smo mi zamislili, mislimo da Ho’oponopono ne funkcionira? İli možda Bog rješava ono što On zna da je hitnije, potrebnije, najbolje za nas? Ako nam se ”ne događa ništa”, zahvalimo Bogu na blagoslovu i još se zdušnije bacimo na čišćenje.

A ako ste od onih koji ne vjeruju, i to je u redu. Provjerite. Da bi Ho’oponopono djelovao ne trebate vjerovati.

Bog nema miljenike, i ne pomaže samo onima koji vjeruju. Pomaže svima koji mu daju dopuštenje jednostavnim riječima Hvala i Volim te.

Pa i ako se čitavo vaše biće opire pomisli da bi ovo moglo funkcionirati, ako se vaša lijeva polutka zgraža nad pomisli da uopće postoji univerzalno rješenje problema, a vi svejedno probajte.

Među nama – što loše može biti od jednostavnog ponavljanja Hvala i Volim te?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s