Privilegije

vAko ne želim ili ne znam plivati mogu plutati – neću potonuti. Samo se trebam opustiti i leći u vodu – za sve ostalo će se pobrinuti voda sama. Ta privilegija (da mogu plutati) mi je dodijeljena rođenjem. Za nju se nisam morala izboriti ni na koji način – ona mi jednostavno pripada, i ne samo meni – nego i drugima. U toj privilegiji svi smo isti i svatko od nas je može koristiti ako želi i koliko želi.

Nije to jedina privilegija koju smo dobili rođenjem na poklon – ima ih još, puno. Neke koristimo, neke ne koristimo, a za neke ni ne znamo da postoje i da su nam dostupne. Pa tako, ako bi smo znali da je ustvari cjeli naš život popločen raznim privilegijama, mogli bi smo ga provesti u otkrivanju i uživanju istih. To bi nas odmah stavilo u poziciju privilegiranih članova ove planete, a naš boravak bi se pretvorio u nagradno putovanje.

Ali mi ponekad ne znamo da možemo plutati (jer smo zaboravili) pa mlataramo rukama i nogama, trošeći vlastitu snagu u želji da ne potonemo – zaboravili smo da je to nemoguće ako se opustimo i zauzmemo pravu poziciju.

Hooponopono nas podsjeća da kroz život možemo putovati plutajući. Da ne moramo ni plivati ni veslati sami. Možemo živjeti privilegirano kako nam je i namijenjeno od samog početka. To je pravo koje iz nekog razloga ne koristimo – jer mislimo da je lakše plivati u moru nego plutati nošen morem. ♥ ♥ ♥

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s