HO u praksi – za početnike

sDa bi HO oživio u svakodnevnom životu, u praksi – potrebno je proći nekoliko osnovnih koraka, koji su srećom vrlo jednostavni.
Hvala i Volim te su ‘mantre’ koje koristimo kad hopsamo. Njih koristimo onako kako osjećamo da nam odgovara i u ritmu i količini (pri tomu 50 izgovorenih Hvala u jednom danu se ne smatra učinkovitim hopsanjem iako niti jedan izgovoreni Hvala ili Volim te nisu uzaludni).

Nakon što jedno vrijeme svakodnevno hopsamo, HO će postati dio nas. Na koji način? Pa jednostavno smo preuzeli jednu dobru naviku koju konstantno koristimo. Rezultati te dobre navike će biti različiti – kod svakoga drugačiji, ali ono što je bitno jest da smo u svoj život unjeli jednu KVALITETU koja će se sad odraziti na naš cjelokupni život.
Nitko ne ide u autoškolu samo zato da bi slijedeće ljeto mogao odvesti u vlastitom vozilu na more već da bi vještinu vožnje koristio svakodnevno cijeli svoj život.
Zato je bitno već u startu HO postaviti na prave temelje, čvrste i postojane, a onda što god dalje gradili na to bit će uspješno i sigurno.

Jednom kad HO postane dio nas, onda se više ne bavimo samom tehnikom. To bi bilo isto kao da nakon što smo dobili diplomu o završenom prvom razredu umjesto da krenemo u drugi mi odlučimo ponavljati prvi. Ponavljanje seminara nije ponavljanje jednog te istog razreda iako se tako može činiti – to je produbljivanje onoga što HO u svojoj bit jest – ne samo tehnika za rješavanje problema već cjelokupni stav prema životu u cjelini.

Svaki naš udah je svjež i nov i tako iz trenutka u trenutak – iz sada u sad. To je HO konstanta – uvijek svježa nova koja: hrani, osvježava, obnavlja i živi kao Ljubav unutar nas.   

– Dani Ella

Komentiraj