Sve je savršeno

images (5)Kao što smo jedinstven spoj Duše i Tela, tako smi i smo spoj programa koje nosi naša Duša i onih koje ima naše fizičko telo. Kao što duša ima nasleđene programe iz naših različitih inkarnacija ( ili ako više volite kolektivnog nesvesnog) ima ih i naše fizičko telo. Telesni psihoterapeuti kažu da naše telo pamti sve i da svi naši doživljaji ostaju zapisani u telu. Brisanjem programa pročišćujemo, dakle i dušu i telo, oslobađamo ih i vraćamo u savršenstvo ili Nulu.

Ljudi oko nas čine nam se manje ili više lepi, ružni , pametni, glupi, dosadni, tvrdoglavi, uporni, naporni… sve zbog naših sopstvenih programa naravno. Naime, mi druge uvek vidimo kroz svoje programe i uverenja, baš kao i svet oko nas. Jer, svet je takođe odraz programa u nama. Mi mislimo da ga vidimo na isti način kao i drugi ljudi, ali to nije tako. Sećate se one sličice sa bakom i devojkom- to je samo ilustracija ove činjenice. Mi svet vidimo onakvim kakvi smo mi, odnosno naši programi . Zato u svoj život privlačimo ljude sa sličnim programima. Svi smo mi savršena bića, a jedino što nas sprečava da se tako međusobno opažamo jesu naši sopstveni programi.

Na mene je možda najveći utisak na seminaru ostavila jedna jedina Mabelina rečenica koju je uputila gospođi koja se bavi refleksoterapijom i govorila je o tome kako želi da radi sa decom sa posebnim potrebama, a naročito o jednom dečaku. Njeno pitanje je bilo kako da mu pomogne. Onda je Mabel rekla da treba da ga vidi kao savršenog, da ga prihvati takvog kakav jeste i vidi savršenstvo u tom postojanju ili izvan njega kako god. Bar sam ja tako razumela njenu poruku. Svi smo savršeni i sve je savršeno baš takvo kakvo jeste, upravo sada.
Hvala ♥
– Suzana Vemić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s