Mabel Katz: Podržimo mir! Zajedno to možemo učiniti

mabel

U ovo vrijeme većina nas želi učiniti nešto kako bismo postigli svjetski mir, ali ne znamo kako to napraviti. Čelnici ne izgledaju voljnima slušati zahtjeve svojih ljudi i to u svima nama izaziva mnogo frustracije i ljutnje.

Najprije se moramo sjetiti da je mir mnogo više od odsutnosti rata ili nasilnih događaja; mir je odsutnost mogućnosti za rat. To je univerzalni osjećaj (energija) koji počinje u nama (Mir počinje s nama) i na kraju se manifestira u vanjskim događajima. To znači da ne možemo pridonijeti svjetskom miru bez da smo prvo pronašli svoj unutarnji mir.

Ako želimo postići mir, najmoćniji alat koji imamo je naša namjera… namjera čini čuda (doslovno). Ako svatko od nas uspije usmjeriti namjeru na postizanje mira u svijetu, bit će to lako riješiti. Ali zašto to nismo napravili? Stalno gledanje novinarskih izvještavanja (što je zapravo propaganda posebno osmišljena da nas oslabi) daje nam strah, ljutnju i frustraciju. Iako površno žudimo za mirom, često puta ga nemamo. Zašto se ne ponašamo onako kako bismo trebali? Naša namjera za mirom nije autentična.

Vrlo je normalno bojati se ovakve situacije, ali moramo je prepoznati, prihvatiti i spriječiti da nas kontrolira. Kada se osjećamo uplašeno, moramo se sjetiti da je rat privremeni događaj nakon kojega će doći mir. Moramo vizualizirati idealan scenarij mira (Ho’oponopono). Kako bi izgledao potpuno miran svijet? Zadržimo u sebi taj mir…kakav je osjećaj mira? Kakvog je okusa? Kako izgleda?

Da bismo postigli unutarnji mir, vrlo je važno isključiti se iz izvora straha (televizija, tisak, itd.) i pokušati se povezati s onime što stvarno jesmo (bića stvorena ljubavlju). Također je važno da posvetimo vrijeme aktivnostima koja nas povezuju s našim unutarnjim mirom (Ho’oponopono). Opuštanje je vrlo važno, čak i u najtežim vremenima, bez obzira na to što se događa oko nas. Ako mislimo da nemamo dovoljno vremena za opuštanje, tada ga zaista trebamo.

Svatko od nas mora napraviti svoj dio posla. Vjerujte mi, jednom kada svatko od nas postigne unutarnji mir, postići ćemo mir u svijetu. Jednom kada usmjerimo našu autentičnu namjeru u mir, napravit ćemo značajnu razliku.

Ovaj način postizanja stvari je istinit bez obzira na to koji smo si cilj zadali, jednom kada naučimo postaviti autentičnu namjeru, vidjet ćemo kako ćemo sve postizati automatski (bez napora).

Sve vas pozivam da naučite filozofiju Ho’oponopona. Sigurna sam da ćete odmah vidjeti pozitivne rezultate. Mir je moguć. Vrijeme je da se ujedinimo i postanemo velika obitelj.

Mabel Katz, 19. 6. 2020.

Prevela: Jasenka Bizjak

https://www.medium.com

2 responses

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s