Konflikti

konfliktiSvaka osoba u našem životu je prilika za čišćenje, dar koji nam pomaže na putu. A svaki dar je blagoslov. No, kada se opiremo blagoslovima i kada ih ne tretiramo kako zaslužuju, blagoslovi se pretvaraju u prokletstva. Ništa strašno, jer u konačnici i ona ispune svoj zadatak, a mi dobijemo lekciju. Samo što je dobijemo na puno teži način nego što smo trebali. Teška je i mučna samo zato da nam konačno skrene pozornost i ukaže na segment koji treba čišćenje.

Koliko zapravo govorimo o sebi kada ograničavamo drugu osobu ili je nastojimo uklopiti u okvir koji smo mi izradili? Osobu s kojom smo u konfliktu želimo promijeniti i promijenjenu uklopiti u Sebe, a zapravo tražimo nadomjestak za vlastitu prividnu necjelovitost. „Prividnu“ zato što nam se u konfliktu čini da postoji nešto odvojeno od nas, nešto što nas ne voli, nešto što mi ne posjedujemo kao autentično, svoje. Sve mi posjedujemo, samo je potrebno očisititi uvjerenje koje nam zaklanja pogled na vlastitu autentičnost i prihvatiti Sebe, zavoljeti se segmentima koji vrište za pripadnošću i integracijom.

Svako spuštanje u ego dramu hrani uvjerenje odvojenosti i drži nas u grču. Znate li da ljudi trebaju uložiti napor da bi bili napeti, u grču? Da, opuštenost je naše prirodno stanje. Uz naučenost na suvremeni napeti način življenja, teško je povjerovati da namjerno ulažemo trud samo da bi se osjećali loše. Pa ipak to činimo. Ulazak u napetost nas dalje vodi u malodušnost, stanje snižene vibracije koje dalje generira misaone obrasce straha. A dok god smo u vibraciji straha – nismo u vibraciji ljubavi. Sva sreća, pa vrijedi i obrnuto, tj. dok god smo u vibraciji ljubavi – nismo u vibraciji straha, jer je nemoguće biti u obje vibracije istovremeno.
Hopsanje zaustavlja misaoni proces i prekida ego dramu. Znate i sami kada počnete hopsati da više nemate fokus na konfliktu, ne pridajete mu pažnju u datom momentu. Kako energija uvijek slijedi pažnju, energija ostaje kod nas i prestaje hraniti konflikt. A ono što se ne hrani – to umire, nestaje. Postaje Nula.

Svaki put kada se nađemo u konfliktu uputno je samom sebi postaviti pitanje: „Što je to u meni da proživljavam ovu sitauciju?“. Odgovor nikada neće biti vezan za drugu osobu, nego za nas same. A na nama je da čistimo i oslobodimo Sebe.
Kada skockamo sebe i budemo načisto sami sa sobom, jasnije će nam biti da su naši životi ispunjni blagoslovima. A tko se želi svađati s blagoslovom?

– Petra Varšić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s