Dvoje u nama

fMnogo je priča o tome kako u svakom od nas postoje najmanje dvoje. Jedan onaj ljubavan, suosjećajan, nježan, opušten i drugi taj mali crni, smeđi ili sivi, ili s roščićima, ljutko, tugo ili borbenko, s kojim se svatko razračunava na svoj način. Nedvojbeno je da ih svi imamo, to dvoje, bili mi toga svjesni ili ne, i da često, barem mi ovdje u grupi, a i drugi ljudi koji nešto tragaju po sebi.

Već sam spominjala kako je naša orijentacija Svjetlo i tko imalo to shvaća nastoji s ovim crnim nešto ‘uraditi’. Pa tako ponekad se jednostavno pravimo da ga nema, a ovaj tako samo dobiva snagu ili iskoči iz torbe kad najmanje želimo ili kad nam najmanje treba. Ponekad se uvjeravamo kako je on potreban, nužan, kako je on naš instikt za preživljavanje i kako bez njega ne možemo kročiti u ovom svijetu kakav nam danas izgleda. A neki od nas ga potiskuju, ili uopće ne prepoznaju…. itd, itd, itd… vrlo smo maštoviti kada je u pitanju što napraviti sa onim dijelom nas koji je ustvari program, sastavljen od povreda, krivih stečenih i prisvojenih zaključaka.

Danas sam se već od jutros na radnom mjestu susrela s pet takvih, onih drugih osobnosti. I zapravo su me motivirali na ovakvu objavu… koliko je važno ostati u svom miru, a ljubav i oprost koji im izgovaraš u sebi, dok oni vrte svoje programe, zaista daje mir…. i u najmanje mogućem roku me vraćaju u moju bazu, ljubavi, sigurnosti, mira, kreativnosti i osmijeha.

E sad ostaje još i razračunavanje s mojim onim drugim dijelom. Eh to je najteže… ali otvaram oči i uši, pa kad se zavuče za uši i van. Nema milosti. A volim te i hvala ti i tu daje jednu mekoću, mir i razumijevanje.

Zaključak:
volim te i hvala govori,
srce svoje otvori,
za programe i programčiće ne mari,
već gledaj u one bitne stvari,
a te su: ljubavi i zahvalnosti dari….
I evo nas opet na početku,
mislili smo da negdje idemo, a ustvari se nismo s mjesta makli.
Volim vas ♥ ♥ ♥ ♥

 

– Dena

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s