Mehaničko i svjesno

hooJutros sam odlučila da ću hopsati na glas 4 sata bez prestanka. Nikoga nije bilo doma osim mene u to vrijeme, a ja s vremena na vrijeme volim ‘eksperimentirati’ sa svime pa tako i s hopsanjem.

Inače uglavnom ponavljam Volim te u sebi, a često potiho sa laganim mehaničkim otvaranjem usta (tek toliko da sam sigurna da je hopsanje u tijeku), a znam hopsati i na glas kao danas. Danas sam hopsala na glas, obavljala sve aktivnosti po stanu koje inače radim – samo sam još uz put malo promatrala što se ustvari dešava. Sigurna sam da ste i vi zamijetili isto, ali kako nitko nije još pisao o tome evo ja ću malo za početak. Dakle, ako hopsamo npr. na glas i to se odvija mehanički – uz tu radnju možemo obavljati sve radnje koje inače obavljamo – evo ja sam pregledala mailove, stanje u grupi, odgovorila sam na neke poruke u inboxu… sve to uz konstantno glasno mehaničko hopsanje.

E ali ako sam bila fokusirana na to da ponavljam iz trenutka u trenutak Volim te – nisam mogla pročitati niti jednu rečenicu na kompjuteru (riječi da, ali rečenice ne… o tome sam već jednom pisala ovdje u grupi). Ono što je mene oduvijek zanimalo je: je li moguće cijelo vrijeme Čistiti? Mehanički je, ali svjesno teškoooo (rekla bi samo u određenim situacijama). Druga interesantna stvar je da je u tih nekoliko sati konstantnog neprekinutog hopsanja zazvonio telefon i ja sam razgovarala s osobom koja me je nazvala jedno 3 minute, neobično mi je da kad sam završila razgovor i nastavila s glasnim hopsanjem, imala sam osjećaj kao da nisam hopsala satima iako sam hopsala u sebi dok sam obavljala telefonski razgovor.

Kad hopsamo vrijeme poprima neke čudne dimenzije. U svakom slučaju, u tih nekoliko sati glasnog hopsanja MEHANIČKOG – osobu koju je bolio trbuh prestao je nakon sat vremena mog hopsanja i na računu mi se stvorilo nenadano 2000 kn. Zašto vrijedi MEHANIČKO HOPSANJE? Zato jer konstantnim hopsanjem prestaje dotok ‘kisika’ programima. Kad razmišljamo (neovisno o kvaliteti naših misli) mi ‘potvrđujemo’ naše misli. Davno je otkriveno da non-stop vrtimo stalno jedne te iste misli i svakim ponovnim njihovim potvrđivanjem u sadašnjosti dajemo im dodatnu energiju. E sad s hopsanjem to blokiramo i misli (programi) se polako ali sigurno u nedostatku ‘hrane’ počinju raspadati.

Eto, zato ‘društvo’ iz HO naglašava da ne treba ništa osjećati, ALI ako stalno ponavljate Volim te – odjednom ćete neminovno početi osjećati Ljubav u sebi, kao i Zahvalnost ako ponavljate Hvala. Ja hopsanje nikada nisam doživljavala kao opterećenje već kao Dar. Nisam nikada ni očekivala da ću nešto ‘dobiti’. Meni se HO svidio sam po sebi. Baš zbog toga nisam ga u startu doživjela kao niz pravila koje trebam slijediti, već kao uzbudljiva avantura u koju sam se kompletna bacila 🙂

– Dani Ella

Jedan odgovor

  1. pa i ja se slazem sa vama, dobro ste to naglasili da ste dobili -dar- a ne preopterecenje,u tome i jeste sve…jako puno mi darova dobivamo ali ako su jednostavni ..ajme…nije to to…treba komplicirano ,tesko i d amozak vrti ,vrti,kako ja to znam …tako sto sam i ja tu spadala cjelo vrijeme…a onda kad nedobijem ,,pomoc,, najprije optuzim sebe pa sve redom.Samo smatram da se ljudima bezobzira treba naglasavati {i u tome jeste tezina???}da napr, Dr Len je duboko duhovna osoba_postigao to!!! i on u jednu ruku ima tu snagu kad radi seminare da usput samim njegovim izlaganjem se cisti….sto ne znaci da je on Master, nego je postigao i postize sve vise i njegovo je da nas samo nauci -otvori prema tome.Ovo izgleda lako ..hoop..ako necemo vrtjeti svjesnim umom ,,nego se spajati sa bozanstvom u sebi i pustiti Boga da radi ,a ne mi…a u drugu ruku je veoma tesko ..kako..pa probajte ove 4 rijeci a specijalno JA TE VOLIM reci osobi za koju nesmatrate d avam je prijatelj, vise puta nemozemo ni bliznjima!!probajte ,onako ujutro da se dignete i iz cista mira recete djeci ,muzu itd…hahhaa…eto zasto nam je Isus ostavio nauku ljubi blizenjeg svoga kao samog sebe!! odoh hopsati……pa vas volim ,oprostite, zao mi je…ali vas volim zasigurnoPOZZZZ

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s