Čišćenje vodom

Tekst koji ćete pročitati nije citat učitelja Ho’oponopona, nego razgovor s osobnim vodičem jednog ho’oponoponovca. Upute koje je dobio odnose se na njega osobno, dolaze iz njegove Inspiracije. Kako se čisti vodom, naći ćete u rubrici Mediji. Uživajte u tekstu:

Lipi moji hopsići, evo, i ja sam odlučio porazgovarati sa svojim duhovnim Vodičem (don’t laugh 🙂 o pitanju tehnike čaše vode. Pa evo što dobih:

P: Na koji način voda vrši čišćenje?

O: Tako da u sebe prima energiju, vibraciju, osobnu povijest i konačno, svijest onoga što želimo da očisti!

P: Kako ćemo označiti na papiru problem? Ako želimo, npr. očistiti bolest neke osobe, kako ćemo to izvesti?

O: Napišite na papir ime te osobe ili još bolje, postavite njenu sliku! Navedite o kojoj se bolesti radi, ako je poznato. Voda će primiti u sebe vibraciju, ona će to čistiti jer je jako “magnetična”, sve može primiti u sebe!
Prethodno, obavezno se obratite vodi, pomozite joj da to očisti, recite joj da je volite i zahvalite joj se što čisti za vas! Potom stavite sliku ili tekst.

P: Kako da čistimo novac?

O: Vi ne čistite novac, nego vaš osjećaj prema novcu! Postaviti ćemo to ovako: postoji odnos: vi i novac – voda će to sinkronizirati, biti posrednik između te dvije vibracije – vas dvoje! Zato napiši svoje ime (ili stavi svoju sliku) i stavi novac, zajedno, jedno s drugim – ispod čaše! Neka voda to izjednači, izbalansira, neka upije u sebe programe jednoga i drugoga. Na taj način će učiniti transformaciju, promijeniti će odnos između vas dvoje. Manifestacija može doći u obliku ideje o novcu, informacije, tvojoj spremnosti primanja novca u bilo kojoj formi i obliku, direktno ili indirektno (poklon, posao i sl.).

P: Zašto sliku?

O: Slika je zgodniji medij jer sadržava kvalitetniju informaciju, proizvodi snažnije valove sjećanja prema onome što je na njoj. Ipak, u nedostatku ili nemogućnosti slike, možete napisati ime ili tekst koji opisuje problem.

P: Kako čistiti odnose sa ljudima, recimo, sa nekom osobom s kojom imamo problem?

O: Svugdje gdje postoji dva, gdje pokušavamo popraviti nešto, dvije stvari, uvijek obje stavljamo i prepuštamo vodi da ih izbalansira, da ih primi u sebe, njihova sjećanja, informaciju, kod, energetski zapis. Voda će ih nastojati po difoltu uravnotežiti, stvoriti novi odnos, kao što vodena bujica stvara sebi nove putove, uvijek najkraće i najjednostavnije jer je to u njenoj prirodi. Programiranje i stvaranje novih zapisa okoline je taj koji vrši poremećaj u vodi, no ona ima u sebi ugrađenu primarnu funkciju, prioritet uravnoteženja, prvo sebe, pa okoline u novu vibraciju, zapis, integritet (to je vidljivo i na globalnoj razini kroz promjenu klime). Kada voda počinje ovaj proces, moguće su razne manifestacije, pa i drastične, korjenite promjene, ona može promijeniti krajolik u potpunosti! U tom trenutku ćete polako osjećati kako se topite, rastvarate pri pomisli na tu osobi, kako se mijenja vaš osjećaj prema njoj.
To voda može učiniti za vas, ali obavezno joj se obratite i zahvalite, recite joj da je volite! Time dajete vodi osobnost, vaš pečat, dio sebe i onog što jeste, te dozvolu, kao i spremnost da zaista želite tu promjenu! Voda će to razumjeti, izvršiti vlastitu transformaciju na energetskoj i materijalnoj razini i krenuti na obavljanje zadatka, rješavanje problema koji imate kroz najbrži proces – uravnoteženjem.

P: Što još može reći o tehnici čaše vode?

O: Možete to raditi i sa velikim vodama, rijekama, morem, jezerima, pa i bazen će poslužiti! Ako imate priliku, možete ugaziti u, recimo, more, zamišljati problem ili osobu i zamoliti more da ga očisti. Možete upotrijebiti neki mediji, visak ili rašlje, neka vam bude indikator kako se odvija to čišćenje. Također, možete stajati i na kiši, hodati po njoj, namjeravati čišćenje. Kad je čišćenje namjeravano – kao da se stvara nekakav stream (kanal), energetski prolaz – svi oni aspekti što se uravnotežuju prolaze kroz taj kanal negdje drugdje (nisam ovo posve skužio), voda to kupi u sebe!
Također, vodu možete koristiti kao stalni model liječenja za sebe. Obratite se vodi u sebi! Kod unošenja nove količine vode, programirajte je da vas liječi! Zahvalite joj se dok držite čašu u ruci, recite joj da je volite i da je molite da vas liječi oko tog i tog problema. Onda je polako ispijajte, ali i dalje sa namjerom da vam ona liječi problem, kao da pokušavate uspostaviti inteligentan odnos s njom, s vodom. Neprestano to radite, predajte se vodi, pijte je sa užitkom, sa svjesnošću! To je moć vode.

A što reći Vodiču, nego Hvala Ti, Volim Te, pa to i učinih 🙂

– Neno Lubich

57 responses

   • dragi admin
    imam pitanje u svezi ciscenja novaca. Da li je bitno kolike vrijednosti je novcanica, npr, ako stavim 5 EUR ili 100 EUR-a ispod case sa slikom, da li ako stavim vise novaca, da li ce mi doci vise novaca, ili nije bitno koliko je novaca ispod case?
    HVALA HVALA HVALA,VOLIM TE VOLIM TE VOLIM TE

    SINIŠA

   • Dragi Siniša, jedino je važna Vaša inspiracija. Osobno nisam nikad stavljala novčanice jer mi nikad tako nije došlo. Raditi nešto zato jer neki drugi tako rade, pogrešno je. Slušajte sebe, i učinite tako.

 1. Zanima me samo koliko dugo radimo ovo ciscenje odnosa izmedju dvoje ljudi (pretpostavljam da moze da se primenjuje na ljubavne probleme uz zajednicku sliku?), dok se ne resi ili samo jednom, pa cekamo?
  Hvala :

 2. hvala puno!
  pokusavan da ocistim/izbistrim jedan odnos… pa dok ne uradim sliku, pisem na papiru imena i prezimena i opis problema i stavljam casu na ta imena… gresim li negde?
  pitanje jos jedno: svaki dan nova casa vode? i da li je bitno koliko dugo stoji? ja sam uvece stavila, ali mogu i preko dana da ostavim.

 3. Nisam siguran koliko je tačno da se stavlja čaša vode na tuđu sliku u cilju lečenja te osobe. Osnova procesa je 100% odgovornost, što proizilazi da mi moramo sebe “popraviti”, da bi se popravio drugi. Jer mi kada stavimo čašu vode na sliku drugoga mi automatski menjamo diektno njega, što se kosi sa celom tehnikom, jer je odgovornost samo lična. Ovo je moje mišljenje, tako da mogu i pogrešiti u zaključku.

  Šta mislite, jer je važna količina vode koja se stavlja na sliku ili nije?

  • Hvala na pitanju 🙂

   U tekstu je dan osobni primjer korištenja čaše s vodom. Čaša s vodom je alat, voda čisti, a kako će tko koristiti, stvar je osobne inspiracije.
   Nije važna ni veličina čaše, ni boja… samo da je u njoj 3/4 vode.

   Hvala hvala hvala

 4. Ok,3/4 vode u casi da li je vazno da bude os stakla ili i plasticen dolaze u obzir i menja se dva ili vise puta dnevno…
  Mozda,ali mozda bi mogao da napises upustvo koje ce obuhvatati sve informacije iz komentara …kao i to da li se casa prosipa na zemlju,u odvod,u drvo koje radja,cvece..ti detalji uticu na ciscenje pa bi valjalo pojasniti.
  SAMO IDEJA..POZDRAV! 😉

 5. Dragi Admine,
  Prvo bi htjela da znaš da te volim. Pomno sam pročitala ovo tvoje iskustvo. Sva sreća pa sam čitala knjigu Dr.Michael Nevton “PUTOVANJE DUŠA” tako da znam o čemu se radi kad govoriš o svom razgovoru sa svojim vodićem. Ti bi svakako trebao obavijestiti Dr.Michael o tome kako ti uspjevaš sam, bez hipnoze i pomoći bilo koga sa strane, doći do svog vodića. A mogao bi i nama to objasniti. Zašto i mi ne bi komunicirali sa svojim vodićima. I nemamo više nikakvih problema, sve pitamo svoje vodiće. O, super je to. Ali nisi ti valjda povlašten u tom pogledu, ili???

  • Draga Spomenka,

   kao admin, hvala što me voliš, volim i ja tebe 🙂
   Autor ovog teksta nije admin bloga, ali je prekrasna osoba, i uzvratit će ti na isti način. Reći ću mu da ti odgovori na komentar.
   Osobno poznam ljude koji imaju sposobnost komunikacije s unutarnjim vodičima, anđelima… ja sama još nisam uspjela niti s Unutarnjim djetetom 🙂
   Zato čistim, i znam da se događa, i događat će se ono najbolje za mene – neovisno je li ta moja povezanost (komunikacija) na svjesnoj ili nesvjesnoj razini.
   Drago mi je da smo se upoznale, vidimo se!
   Hvala hvala hvala….

   • Pozdrav,
    Ne znam zašto se niste predstavili.Voljela bih znati s kime razgovaram jer ja sam se predstavila.
    Po onome što sam čitala o vodićima, oni nisu unutar nas
    Hvala za odgovor, pozzz

   • Osobno se, imenom i prezimenom ne potpisujem na komentare – tu sam samo kao admin, a admini se ne nikad ne potpisuju. Naravno nije tajna tko sam – Karmen 🙂
    Svaki tekst na blogu je potpisan od strane autora.
    Autor teksta će se javiti, ja o vodičima, i unutarnjim i onim vanjskim, zaista ne znam ništa 🙂
    Hvala hvala hvala…

   • E da i još nešto.
    Vidim da je jedino u mome slučaju objavljeno puno ime i prezime, na što ja nisam mogla utjecati, a svi drugi su anonimni???????
    Svejedno sve vas volim!

 6. Lijep pozdrav Spomenka,

  Da biste “razgovarali” sa duhovnim vodičem, nije potrebna hipnoza. Ajmo to postaviti ovako: čovjek percipira svijet oko sebe na dva temeljna načina:
  -preko Promatrača (Opažača)
  -preko Tumača

  Promatrač – promatra, dakle opaža svijet na način energije, bez prosuđivanja, procjenjivanja ili imenovanja bilo čega. Ono doživljava sve na što naiđe apstraktno, odnosno direktno i to nazivamo iskustvom.
  Tumač je zadužen za objašnjenje apstraktnog, to jest, omogućuje umu (samome sebi) da funkcionira po pitanju kategoriziranja, oblikovanja ili imenovanja objekata koje Promatrač opaža, kako bismo mogli egzistirati na Zemlji i imati interakciju sa drugim ljudima.

  Tumač radi na način da uzme najbliži pojam, oblik ili ime iz našeg sjećanja i pridruži tome što Opažač vidi, pa vrlo često oblici koje vidimo u meditacijama, razgovorima sa vodičem i slično imaju lik nečeg nama poznatog, bilo iz iskustva ili uvjerenja, odnosno vjerovanja. Ali to ne znači da zaista izgledaju tako! Postoji mnoštvo pokusa u kojima se različitim osobama pokazuju iste (najčešće ne posve jasne) slike i oni ih opisuju drugačije.

  Duhovni vodič je svakako u nama. Može se reći da je ono aspekt Sebstva, to jest komponenta višeg Sebstva koji se ne inkarnira na Zemlju. Na Zemlju se inkarnira samo manji dio te “cjeline” koja sveukupno želi evoluirati u još više vibracijske slojeve svijesti putem iskustava na Zemlji, pa i drugdje. Dakle, nije riječ o anđelima, Isusu ili svecima, arkanđelima itd, nisam se time bavio. No, ovo sada nije bitno za našu priču o razgovoru sa duhovnim vodičem :D.

  Dakle, poanta u komunikaciji sa višim Sebstvom je u tome koliko ćete dozvoliti Promatraču i Tumaču da sudjeluju u toj komunikaciji! Ako prepustite sve Promatraču, onda će vam taj pokušaj biti preapstraktan, nećete ga se sjećati, ili ćete zaspati. Ako dozvolite Tumaču da vam sve pojasni, onda se iskustvo pretvori u najobičniji unutrašnji dijalog ili wishful thinking – u kojemu um sam sebi nameće ideje, objašnjenja ili želje kakav bi htio da mu je život. Treba, dakle, pronaći balans između ova dva i održavati ga. Ovo je najlakše pojasniti kroz sanjanje: snovi kojih se sjećamo vrlo dobro su dobro izbalansirani kroz ova dva modela opažanja i imaju smislenost koje se sjećamo. Što je san apstraktniji, neobičniji, kreativniji – tada Tumač ima grdih problema za postaviti prizor u nama razumljiv standard, pa je dojam sna kaotičan.

  Duhovni vodič neprestano “komunicira” s nama, to jest, mi komuniciramo sa Sobom, jer smo Jedno. Njegova “asistencija” služi da nas podsjeća na lekcije koje smo došli naučiti i pomogne nekim impulsom ili omenom. Nema uputa po principu “idi tamo, evo ti brojevi lota” :D. Pomoć se sastoji od osjećaja, slika, situacija ili pomaka svijesti (neobična stanja mira, uvida, ošamućenosti i slično). Rjeđe to bude verbalna napomena, uglavnom u smislu da je OK otići na taj razgovor za posao, ili da su nalazi krvi sasvim OK, premda na papiru i nisu! Duhovni vodič će vam pomoći da donesete kvalitetniju odluku, da budete u miru dok donosite tu odluku i da budete u stanju preuzeti odgovornost za nju. Ponekad taj razgovor bude kao i ovaj gore o vodi, konkretan i inspirativan, no nije pravilo. On će vam omogućiti poneki uvid u nekom trenutku, neće uvijek biti jasno što želi reći, ali s vremenom skužite. On će vas voditi na mjesta, možda vas je doveo do ovog bloga, do Ho’oponopona! Dovesti će vas i do osoba ili knjige koja vam je potrebna u nekom trenutku. Duhovni vodič bi po meni spadao u onu “učitelj dolazi kada je učenik spreman”, s tim što je ovdje učitelj uvijek tu, a učenik (ni)je uvijek spreman :D.

  Dakle, kako razgovarati sa svojim vodičem? Možda je bolje pitanje kako čuti svoga vodiča koji itekako “razgovara” s nama, još od dana rođenja?

  Jedini način kojim ovo možemo učinit jest iskustvo. Trebamo utihnuti dominaciju Tumača (uma) da insistira na modeliranju svega prema našim vjerovanjima, podacima i sjećanjima što su nam ih drugi usadili. Vaše pitanje o Dr.Newtonu je jedan takav primjer: naime, ako postavite sadržaj knjige “Putovanja duša” (koju sam pročitao i fenomenalna mi je) kao temelj na kojemu počiva vaša ideja o duhovnim vodičima, onda će se Tumač neprestano truditi provlačiti svaku informaciju o vodičima kroz tu prizmu!

  Ja se 25 godina aktivno bavim duhovnošću (prvenstveno meditacija, yoga i drugo) pa sam naučio štošta, ali tek kada sam otpustio svoja vjerovanja o svijetu, Bogu, duhovnosti ili bilo čega drugog sam se uspio pomači iz vlastite zadrtosti u uvjerenja tko sam ja i što je svijet! Dakle, kada sam svojom Pažnjom stvorio priliku sebi da primijetim da se ta komunikacija uopće i odvija! To mi je uspjelo zato što sam uspijevao zaustaviti unutrašnji dijalog na trenutke i ta Tišina je zapravo kapija, prolaz u Sebe, Beskraj koji “tamo” vibrira Znanjem. No, um je i dalje velika barijera i potrebna je neprestano otpuštanje ili čišćenje čemu je Ho’oponopono idealna praksa.

  Za to vrijeme trebao sam odbaciti i očekivanja kako ta komunikacija sa duhovnim vodičem treba izgledati; što je to, kakve će upute biti, zašto nisu precizne, pa da skratimo muke, što mi pokušava kazati i slično – sve što sam čuo i pročitao o tome! Ovoga materijala ima na pretek, a iskustvo vam određuje koliko dugo čete insistirati na zamišljenim parametrima vašeg odnosa sa vodičem. Jednom kada otpustite, znati ćete da lekcije morate naučiti sami, s onim što ste donijeli sa sobom ovdje u ovaj svijet, jer ste to točno odredili i znate da je itekako dovoljno. Ono što duhovni vodič čini jest da vam pomogne raspodijeliti tu količinu energije koju imate, a što ćete s njom – e tu je ta lekcija! 😀

  Drugim riječima, da biste mogli “kvalitetnije” razgovarati sa duhovnim vodičem, to jest, Sobom potrebna vam je Tišina. Tišina će vam omogućiti bolju jasnoću! Jednom kada primirite dominaciju Tumača, počinjete kužiti stvari na način energije, umjesto riječi ili slika. Znate, a nemate pojma kako znate!

  Hipnoza uspijeva zaobići Tumača (kritički um), barem u nekoj količini i omogućuje nekome tko nikada nije meditirao da prođe kroz tu kapiju sjećanja i dođe do informacija o svijetu iza ovoga svijeta. No, duhovni vodič spada u domenu osobnog, to je naš odnos sa samima Sobom i cilj nam je (oboma) završiti lekcije na Zemlji, rješavati karmičke odnose, naučiti opraštati, voljeti sebe, učiti o Bezuvjetnoj Ljubavi i tako dalje….

  Ja to radim jednostavno: u meditaciji postavim pitanje i čekam! Prvo što mi dođe – s time putujem u razgovor; to dođe kao nekakvo prometalo što mi omogućuje opuštanje i prepuštanje. Od tada pa nadalje – sve je moguće! Zapravo, moguće je u onoj mjeri kojom mi to dopustimo. Jedini problem koji stoji između komunikacije nas sa Sobom (duhovnim vodičem) – smo mi sami! Ovo je petlja iz koje se možemo raspetljati samo ako to idemo činiti na drugačiji način nego onim s kojim se i zapetljalo :D.

  Valja nam odustati od svijeta, da bismo učili o svijetu.
  Hvala ❤

  • Ovo je tekst gdje je autor opiso vlastitu inspiraciju. Radite po svojoj inspiraciji, ne po tuđoj. Zato svatko od nas i čisti da bi obrisao programe i otvorio se svojoj inspiraciji. Ono što je dobro za jednog, ne mora biti i za drugog. Samo opušteno 🙂

 7. Zanima me sto se tice ciscenja sa vodom koliko dugo vremenski se to radi,,kako cemo znati da smo potpuno ocisceni,,,i da primjetila sam da su u pocetku u casi bili mjehurici,,jako puno ih je bilo da mi svakim narednim danom bilo ih sve manje..znaci li to da casa sa vodom u kojoj jos uvjek ima mnogo mjehurica namjenjena nekoj osobi znaci da ona jos uvijek nije ociscena do kraja?Hvala Vam i Volim Vas..

  • Voda uvijek čisti, bez obzira na mjehriće. Opet naglašavam da je tekst osobna inspiracija autora, njegovo opisano čišćenje vodom njegova osobna Inspiracija, došla preko osobnog vodiča. Ako slušamo tuđu inspiraciju nismo napravili ništa, slušajte svoju.
   Postupak čaše s vodom: 3/4 vode iz slavine u staklenoj čaši, mijenjamo 2 puta dnevno. To je to. Ostalo je VAŠA inspiracija 🙂

  • Bog zna, i Bog briše. Kako se koristi čaša s vodom je opisano, a sve ostalo su naše inspiracije. Slušajte svoju Inspiraciju, ne nečiju tuđu, to je pravilo 🙂
   Hvala hvala hvala

 8. Dragi moji,

  Čitam dosta o hopsanju, i naravno radim sada i čišćenje novca, ustvari svoje energetske okvire u vezi novca. Želim da vas pitam da li mogu da koristim solarnu vodu koju točim iz slavine, mogu li tu vodu da prolijem u cvijeće? Moram još da kažem da sam naišla na knjigu dr. Joe Vitalea, i kroz nju sam se zaljubila u hopsanje. Naravno, moj put je malo išao teže, jer sam morala prvo da krenem sa čišćenjem sebe, a koje radim i dan danas, i nisam imala nekih bitnih pomaka, a cilj mi je bio da se očistim, jer kao što znamo ono o čemu mislimo to i privlačimo. I iz tog razlog htjela sam da se čistim, a negdje u svojoj glavi mislim ako čistim sebe čistiću i osobe oko mene kao i situacije, i naravno da sumiram krenulo je nabolje.

  Žao mi je što sam propusitila Dame Mabel Katz u Sarajevu. Kasno saznala.

  Hvala ti, volim te!!!

  • Draga Eva, solarna voda je jedno, a voda o kojoj je ovdje riječ drugo – radi se o dva različita alata.
   I jedno i drugo radimo s vodom iz slavine, dakle ne možemo plavu solarnu vodu koristiti za ovo čišćenje.
   Hvala hvala hvala

   • Hvala, hvala, hvala!!!
    Samo jos jedno pitanjce u knjizi dr.Joe-a, sam procitala da isto on koristi cisti, cisti, cisti, hvala ti, volim te, oprosti mi molim te, zao mi je, i plus jos jedna vrsta molitve od strane uciteljice dr. Lew-a, pa sam skroz zbunjena sta da radim. Ja u biti koristila sam sve, ali sada samo koristim hvala, hvala, hvala, volim te, volim te, volim te. Molim Vas pomozite m u mojoj dilemi!!!

    Hvala Hvala Hvala Volim Te Volim Te Volim Te

   • Vitale nije učitelj Ho’oponopona, i kniga je zapravo njegov doživljaj. Njegove 4 fraze su OK; ali su zapravo samo Volim te i Hvala alati, tako da je dovoljno jedno od to, ili kombinacija- Znači, radite sasvim u redu 🙂

 9. Pozdrav, od kad je Ho’oponopono ušao u moj život te tehnika čišćenja vodom, puno stvari se polako posložilo u mom životu i jako sam sretna i zadovoljna zbog toga.
  E sad imam jedno pitanje, u zadnje vrijeme mi prođu kroz misli poznanici bilo iz mog života ili od mojih roditelja koje sam poznavala ili s kojima smo se nekada družili, i zna mi se destiti da osjetim potrebu da zapišem njihova imena i da čistim vodom, a nisam sa tim osoba imala niti problema niti loše odnose. Dali uopće smijem to raditi, ili je to samo neki znak da ja to moram očistiti radi sebe. Unaprijed hvala, srdačan pozdrav.

   • Hvala na odgovoru, još sam zaboravila pitati, osim njihovih imena dali trebam još šta zapisati, zapravo nisam sigurna šta bi trebala izgovoriti, jer nemam nikakvih problema sa tim određenim osobama, da li je dovoljno da se zahvalim, i samo da kažem “Molim vodu da očisti odnos između mene i te osobe? ili nešto drugo?” Hvala, Hvala 🙂

 10. Pozdrav, imam pitanje…radim čišćenje vodom opet ( radila sam početkom godine, preko ljeta nisam, pa sam sad opet počela) i 2. dan čišćenja u čaši sam nasla malog crva. Vodu mijenjam ujutro i navecer. Čitala sam da napuknuta čaša znači da smo pomogli nekom tko bi inače imao infarkt, pa me zanima da li mozda i to ima neko znacenje ako netko mozda zna ili se eto samo tako poklopilo…iako mi uopće nije jasno kako je crv tamo dospio.Hvala…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s