U početku bijaše Riječ

U početku bijaše Riječ.

Toliko puta smo to čuli, a da zapravo nismo znali što bi to moglo značiti za nas.
Riječi su moćne. One daju ili oduzimaju energiju, krijepe ili ubijaju.  Riječi, neovisno jesu li izgovorene na glas ili u sebi, treba vrlo pažljivo birati.
Ho’oponopono nas uči kako koristiti  riječi za svoje dobro, kako riječima krijepiti, iscjeljivati, popravljati.
Ništa novo, magično, tajno nećete čuti u Ho’oponoponu. Samo ono što ste već toliko puta čuli, i na svojoj koži osjetili, a to je –  riječi su svemoćne.
Da bi počeli proces ispravljanja svega lošeg  što nas muči, bilo kojeg problema, bilo kakve nevolje, potrebno je samo ponavljati – Hvala, ili Volim te. Samo to.
Što češće, po mogućnosti stalno. Neka vam te riječi budu prve s kojima ćete se probuditi, i zadnje s kojima  ćete  utonuti u san. To se zove  čıšćenje.
Kada primjetite da vas te riječi  prate cijeli dan, zarazne poput neke melodije koju ste u prolazu negdje čuli, počet  ćete  primjećivati neobične stvari. Neke teške i naizgled nerješive situacije sredit će se same od sebe… Ono sto vas je inače jako nerviralo, skoro da i ne primjećujete. Otvaraju vam se poslovi, upoznajete nevjerojatne ljude, događaju se čuda.
Ako ne prije, tada ćete postati svjesni svoje odgovornosti – one pozitivne, koja dolazi s moći . Postat  ćete svjesni da možete popraviti ono sto vas muči – odnose, posao,… sve.
Ali postajete isto tako svjesni da niste VI ti koji ste svemogući, nego da ta moć dolazi od drugog izvora, onog istog koji je na samom početku kreacije bio Riječ i dao Riječ. Sad nam je Riječ dao ponovo, da je koristimo pažljivo, sa zahvalnošću i poniznošću.
Pokušajte. Jedino što trebate je zamijeniti svakodnevno neprestano blebetanje uma prekrasnim riječima Hvala ili Volim te. Samo ponavljajte. Ne razmišljate kome idu, što se događa, i jesu li čuda moguća ili ne. Prepustite se i vjerujte. Ono što će se dogoditi, promijenit će vaš svijet.
– Karmen Jerković

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s