Veliko čišćenje


Ho’oponopono je jednostavan. Ho’oponopono djeluje.
Ovo dvoje naizgled i ne ide baš zajedno. Za naše komplicirane situacije i probleme trebalo bi i komplicirano rješenje, zar ne?
 
A opet, s druge strane… Bog (Svemir, Priroda, Ljubav, Viša inteligencija) ne treba nikakve zavrzlame, filozofije, komplikacije da bi riješio ono što želi. Tek bljesak svemoći i – gotovo.
Ništa za Svemogućeg nije nemoguće.
Jedino što od nas mora dobiti je dopuštenje. lmamo slobodnu volju, i ako pasivno sjedimo, ne poduzimajući baš ništa (bilo mislima, riječima ili djelima), ni On se neće uplitati… Problemi se neće rješavati, samo će se gomilati, a mi ćemo biti sve bespomoćniji i nesretniji.
 
O djelovanju Ho’oponopona smo već pisali, ali donosimo još jedno iskustvo, ovaj put ”naše” osobe, odavde, ne nekoga tko živi tisućama kilometara daleko:
”Evo jednog mog čuda. Razmišljala sam prije neki dan kako se stvari ho’oponoponom rješavaju zaista bez napora… U to sam se uvjerila stvarno puno puta u ovih 7 mjeseci hopsanja. Svejedno, mislila sam, neka materijalna “čuda” bi kod mene išla malo teže. Recimo – automobil. Da Bog hoće meni dati automobil, ne bi mogao (oprosti, oprosti, oprosti!), jer: da mi ”uleti” nekakav posao, veća svota novaca – auto ne bih kupila. Da dobijem oooooogromnu svotu novaca na lotu – to ne mogu jer ne igram. Ne ispunjavam niti nagradne igre, i zapravo – nema mogućnosti da mi auto ”padne s neba”. Nikakve.
Nije prošlo par dana, zove me mama, kaže – njezin stric neće više voziti (zdravstveni razlozi), pa su on i žena odlučili auto POKLONITI meni!!! Vectru nekoliko godina staru, prekasnu, održavanu. Imaju svoju djecu, odrasle unuke, i gomilu nas malo dalje rodbine, ali eto, oni bi ga dali meni.
Kako ja nisam dobar vozač i ne želim voziti, a auto mi objektivno ne treba, ovo sam shvatila kao Božju pokaznu vježbu. Nikad ne sumnjati. Njemu je sve moguće. I čistiti, čistiti, čistiti :.
)))”
 
Pa što nam je onda potrebno za Ho’oponopono?
 
1. Preuzimanje 100% odgovornosti za sve što se događa nama i oko nas. Odgovornosti, ne krivice. Da nismo odgovorni, da sve to što se događa nije u nama, mi to ne bismo niti mogli ispraviti. Dakle, shvatimo i prihvatimo svoju odgovornost i moć koja s tim ide.
 
2. Prihvatimo se ”čišćenja”. Kao što bismo morali odvojiti vrijeme za čišćenje prenatrpanog podruma, i ovo čišćenje zahtjeva vrijeme. Srećom, ne neko izdvojeno vrijeme, samo vrijeme u našem umu. Umjesto besmislica koje su se do sada vrtjele u umu, zamijenit ćemo ih riječima Hvala i/ili Volim te. Samo to. Što češće. Stalno.
 
3. Nemajmo očekivanja. Naravno da mi najbolje znamo kako bi se naše ”situacije” trebale riješiti, i naravno da bi to trebalo biti ”sada” ili još bolje ”jučer”, ali prihvatit ćemo da to ne ide tako. Svari se rješavaju, uvijek, ali u Božje vrijeme i na Božji način. Dakle – strpljenja. Stvarali smo svoje probleme godinama, desetljećima smo gomilali ”smeće”, sad će za neke stvari trebati vrijeme, i naša posvećenost.
 
4. Nešto će se riješiti u vrlo kratkom vremenu. Ne bahatimo se pripisujući rezultate sebi. Ne podcjenjujmo pripisujući ih slučajnosti. Zahvalimo Bogu (Svemiru, Prirodi, Ljubavi, Višoj inteligenciji) na blagoslovu, i još se zdušnije bacimo na čišćenje. 
 
5. Čistimo već neko vrijeme i ne događa se ništa? Nikakvo čudo na vidiku? Napravili smo svoju listu želja i kao nekada Djedu Božićnjaku, sad smo je isporučili Bogu? Muči nas ljubav i malo financije? Pa ako nam se to nije riješilo kako smo mi zamislili, mislimo da Ho’oponopono ne funkcionira? İli možda Bog rješava ono što On zna da je hitnije, potrebnije, najbolje za nas? Ako nam se ”ne događa ništa”, zahvalimo Bogu na blagoslovu i još se zdušnije bacimo na čišćenje.
 
A ako ste od onih koji ne vjeruju, i to je u redu. Provjerite. Da bi Ho’oponopono djelovao ne trebate vjerovati. Bog nema miljenike, i ne pomaže samo onima koji vjeruju. Pomaže svima koji mu daju dopuštenje jednostavnim riječima Hvala i Volim te. Pa i ako se čitavo vaše biće opire pomisli da bi ovo moglo funkcionirati, ako se vaša lijeva polutka zgraža nad pomisli da uopće postoji univerzalno rješenje problema, a vi svejedno probajte. Među nama – što loše može biti od jednostavnog ponavljanja Hvala i Volim te?
– Karmen Jerković
 
 
 

3 responses

  1. Pingback: Anonimno

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s