Ho’oponopono i čišćenje emocija

Samo ljubav može da postoji kao apsolut, ona je naše prirodno stanje. Svi ostali negativi, kao strah, mržnja, očaj, prezir, ljubomora postoje kao relativni, tj. mogu da postoje samo u odnosu na nešto, mora imati svoj početak i kraj.

Ljubav nema početaki kraj. Stoga, npr. mržnja se ispoljava prema nečemu, ona ne može da postoji ako nema ničeg. Ona ne može da postoji čisto bez razloga. Mržnji je potrebna povratna veza da bi ona sebe održavala. Jer mržnja nije mržnja ako nema koga da mrzi, ako nema nečega od čega bi se hranila. To je jedna te ista emocija, samo se nalazi na mnoštvo lokacija, tj. u svima nama.

mk

I kad pogledaš da smo svi jedno, ili da postojiš samo ti kojeg proživljavaš kroz druge, doista, samo je jedna emocija jer si jedan ti, a ta emocija je samo rasprostranjena. Tako da, uistinu, kada čistimo sebe od te emocije, mi umanjujemo energije te emocije općenito, umanjujemo je u globalu, na neki slabašan način. Kada ta mržnja počne da ispoljava iz neke osobe prema nama, mi imamo izbor da djelujemo iz ljubavi ili iz straha (to može bit mržnja, patnja, očaj, jad ili bilo koja druga reakcija koja služi toj mržnji usmjerenoj prema nama).

Djeluj i budi ljubav, i mržnja nema na što da se nadoveže. Ona u takvim uslovima ne može da živi, i ona slabi. Kako slabi u tebi, tako i u drugome, jer radi se o relativnoj energiji sadržanoj u dvije točke. Ako nema jedne točke, i za drugu je nemoguće da još biva. Jer te dvije točke tvore nešto kao kanal, i tako kako nema nešto što označava konačište na jednoj strani, tada taj kanal pošto ne može da bude vječno prostiran (jer vječno prostiran bi značilo postojati u nezavisnosti od ičega), on nestaje, to mu je jedina opcija.

Jer ono što je vječno i ono što je sve što postoji, jest ljubav.

– Ivan Devald

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s