Benefiti Ho’oponopona

hHopsići dragi,

htjela sam napisati objavu u kojoj bih popisala benefiti koje mi je Ho`oponopono donio u život, međutim, nemam toliko vremena, pa ću zasada navesti samo manji dio:

1. Astma – do prije prakticiranja tehnike uzimala sam minimalno 4-5 doza terapije dnevno i svakih mjesec do dva bih završila na hitnoj zbog težeg napadaja. Sada uzimam jednu dozu terapije i to neredovito, ne svaki dan, više onako reda radi. U ovih 7 mjeseci nisam bila na hitnoj.

2. Prehrana – kao nekad zagriženi ljubitelj fast fooda skinula sam xy kilograma (ma neću pisati koliko sam skinula, jer bih trebala napisati koliko sam imala, a to baš ne bih hihi 🙂 ), promijenila sam prehranu skoro pa u potpunosti.
Volim hranu, tipične sam ženskaste građe i uvijem me “ima”. Svake bih godine krenula na neku dijetu, skinula 4 kg, pa natukla 6 natrag i tako sve do ove godine. Početkom godine sam se čak prijavila na weight loss challenge jer sam mislila da će me novac koji sam uplatila za sudjelovanje motivirati na mršavljenje. Nije me motivirao. 🙂
Kako sam počela prakticirati Ho`oponopono, krenula sam s dijetom. Ja se ne pridržavam dijete duže od tjedan dana jer sam emotivni žderač. Međutim, kako mi je tehnika unosila mir i sklad u život, sumanuta potreba za hranom je kopnila. Jednostavno, smirivanje i ugoda koju sam osjećala kada bih smazala nešto slatko je bila tu i bez da ja slistim čokoladu… kilice su se počele topiti i topiti, a moje tijelo i ja smo počeli komunicirati. Slušala sam njegove želje i u potpunosti odbacila alkohol i visokokaloričnu prehranu. Čak sam uvela i post.. Ekadaši.
Ono što mi je bilo smiješno ovdje napisati je činjenica da sam u potpunosti prihvatila svoje tijelo. Činilo mi se je da bi takva izjava djelovala tašto… pa evo, reći ću sada… kada vidim svoj odraz u ogledalu, zbilja mi se sviđa ono što vidim.

3. Posao – došla sam do triježnjenja i shvatila da posao na koji sam trošila gro energije jednostavno nije posao za mene i odustala sam od njega. Ubrzo je uletio posao kod one drage žene o kojoj sam pisala, a nakon njega sam prihvatila posao u drugom poduzeću. Vlasnik tog poduzeća, kao i ova žena prije, su izuzetno pošteni ljudi… trebam li reči da mi je rad za poštenog poslodavca prioritet pri odabiru posla? 🙂

4. Napadaji bijesa. Što reći o njima? Jednostavno ne bijesnim. Pokušavam proanalizirati novonastalo smireno stanje i ne polazi mi za rukom. Mehanizam mog bijesa se je jednostavno pokvario. U trenucima u kojima bih pobijesnila, sada se jednostavno desi neki “udah” i ja ostanem smirena. Udahne nešto u meni… a ja reagiram smirenije.

5. Preci. Jedna od mučnijih stvari koje su me mučile je smrt mojih predaka. Posebno moje bake koja mi je bila poput majke. Predbacivala sam si masu stvari, stalno se pitala kako joj je “tamo” i borila se s mučnim sadržajima i teškim noćnim morama vezanima na tu temu. Moja baka koju sam do tada sanjala u mračnim košmarima se je pojavila kao boginja u mom snu. Prelijepa, svjetlucava i sretna… a mir koji mi je taj san donio traje i dan danas. I trajat će…

6. Čuvar iz snova. Od djetinjstva mi se u snovima javlja mlađi muškarac koji mi pomaže. Kako sam kroz život gubila vjeru u Boga javljao se je sve rjeđe i rjeđe. Dok sam se okrenula nekim mračnijim sadržajima, u potpunosti se je prestao javljati i mislila sam da sam izgubila vezu s tim finim dijelom sebe. E, pa tehnikica mi je vratila “čuvara” u snove.

7. Novac. Jednostavno… bez da prakticiram bilo kakvu tehniku manifestacije, novac se stvori sam od sebe upravo tada kada mi treba i u upravo onom iznosu koji mi treba. Tako je jednom prijateljica dobila na lotu i dala mi točan iznos koji sam dan prije poželjela, jednom su mi na poslu digli proviziju, jednom je muž zaboravio da je skupio xy bodova na kartici, povišica, božićnica…

Ima još… puno, puno… ♥

– Petra Varšić

10 responses

 1. Sanja, ovo što sam gore opisala je samo dio “benificija”.
  Kada prakticiramo Ho`oponopono, pokrečemo proces čišćenja i promjena je neminovna. Ponekad rezultate vidimo već drugi dan, a ponekad treba više vremena. Promjena se možda ne desi u vrijeme kada mi mislimo da bi se trebala desiti, ali se u svakom slučaju desi u pravo vrijeme.
  Ne odgovara svaka tehnika svakome, ali je svejedno čudno da ne osjećaš promjenu , a koristiš mantice koje podižu vibraciju.
  Ako hoćeš, možemo se čuti na mail, možeš mi reči kako čistiš, koje mantrice koristiš.
  Hvala ti na komentaru!

  • Iskreno proslo je neko vreme od kad nisam praktikovala hoponopono tehniku.Samo sam govorila Hvala,volim te.Tada mi nije prijala,jer nisam radila pravilno.Radila sam sam sa velikim ocekivanjem.Jedno vreme sam se osecala kao da sve postaje gore,pa sam onda postala ravnodusna itd.Danas sam resila ponovo da pocnem,ali naravno bez ocekivanja.Govorim i dalje samo Hvala,volim te.Nisam sigurna,ali mislim da je bolje kad ne mislim na zelju koju imam,nego da hopsam,pa ce se samo nadam se sloziti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s