Savršenstvo postojanja

budaAko smo došli na ovaj svijet savršeni, zar to ne znači da je naš proces rasta završen – možda čak nikada nije bio ni potreban? Mi smo došli ovdje kao Nule. Ono što mislimo da trebamo učiniti kako bismo rasli u svjesnosti ili Ljubavi – već je učinjeno – tako da proces zapravo ide unatrag – prema učinjenom!

Svijet nam kaže: “Vi ne znate ništa, vi imate puno toga za naučiti, pojma nemate!”

Zašto nam se čini da nas ne ide u životu, da smo zapeli, ne možemo se izvuči iz kolotečine? Zašto trebamo čistiti, ako smo savršeni? Ako nam je u automobilu savršeno čisto, sve usisano, namazano kremicama, fino miriše, zašto je toliko važno da je i izvana čist, pa ga moramo stalno čistiti? Čini se nismo u stanju percipirati savršenstvo kroz Nutrinu, nego samo iz vani. Naime, društvo će nas stalno podsjećati da nam je auto prljavo i neće nam puno pomoći ako znamo da je u kabini savršeno, jer svijet projicira svoju potrebu vanjskog sjaja na nas kao jedinu stvarnu i koju moramo neprestano čistiti/održavati. Pošto duboko u sjećanju žudimo za slobodom, imamo tada snažnu potrebu dokazati svijetu da je naš automobil savršen i ulažemo zastrašujuću količinu energije u tom neprestanom opisivanju savršenstva. Upravo je tu zakačen lanac one zatvorske kugletine što nam je svezana za noge 🙂

Da li u Ho’oponoponu čistimo automobil ili percepciju automobila? Možda da izvrnemo čarape naopako, unutrašnji dio da bude vani i da obožavamo tu Nutrinu? 🙂 Čini se dobra ideja!

Ako izlažemo Nutrinu vani – savršenstvo koje Jesmo – moći ćemo se transformirati u to savršenstvo u cijelosti na način da ćemo konačno prihvatiti da smo Nula u cijelom svom Biću. Nećemo trebati majstore da nas na to podsjećaju, a mi im baš i ne vjerujemo, jer, vidi kako su blatobran i hauba prljavi – pa zar je to savršeno? 🙂

Ako dajemo vani ono što želimo imati, recimo savršen život, i to činimo kao da ga već imamo – onda ćemo imati priliku iskusiti kako je to biti Izvorom – svijetu davanjem Sebe. Međutim, čini se kao da trebamo otići na audiciju kod Sebe da nas prihvati kao Božanstvo, jer je Sebe redatelj naše stvarnosti ako mu se prepustimo. Ipak, davanjem sebe Sebi otkriti ćemo kako nas itekako ide u životu, kako smo već u Beskonačnosti, a život je beskrajno blaženstvo. Isto ovo otkrivati ćemo i svijetu! No, ovo lijepo zvuči u pričici, ali podignemo li pogled, dočekati će nas taj nesretni blatobran, a vidim sad da je i branik malo taknut na parkingu…prokletstvo…

OK, idemo ispočetka: pogledom prelazim preko branika i haube, a pored blatobrana i ulazim Unutra! Sjedam i promatram. Vrlo brzo vidim, tu je ljepota, tu je raj, Čista Bezuvjetna Ljubav, jako uživam u savršenstvu Nule. Kada sjedim Unutra, ne vidim ništa od prethodnog, samo svijet kroz stakla Nutrine, svijet kojem se dajem i pružam mu ovu ljepotu jer žarko to želim! Ako u tome uspijemo, imaginarnu bajku o Nuli (o kojoj sam već pisao) živjeti za trenutak, barem malo se predati u potpunosti i bezuvjetno – eto savršenog blatobrana! Sve će se promijeniti – jer smo preuzeli odgovornost kroz Nulu, Sebstvo i projicirali takvu percepciju u univerzum.

Ho’oponopono je proces osvještavanja Nule u kojoj smo došli na ovaj svijet. To je kretanje svijesti unatrag – u sjećanje prije sjećanja – u jednostavnost postojanja. Biti Izvorom je ekstremno jednostavno: samo treba sjesti Unutra, u automobil i prepustiti se savršenstvu. Ako nam je problem, ajmo za početak odglumiti to davanje sebe Sebi, pa ću sada kazati:

Evo, uzmite Mene, stavite me u svoje Srce, jer tamo smo Jedno, tamo smo Početak, Nula u beskraju, savršenstvo postojanja. Uzmite ono što ne vidim, ono što ne znam, čega se ne sjećam, jer osjećam da je to cijeli univerzum, Ljubav neizreciva!

Pola posla je učinjeno, preostalo je samo disati i to je to: Sloboda.

♥ ♥ ♥

– Neno Lubich

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s