Čista svijest

s“Svakom mišlju, riječju i djelom svaki pojedinac utječe na svoju okolicu. I taj utjecaj nije ograničen. On se nastavlja u nedogled i dotiče sve razine kreacije. Svaki pojedinac svojom svakom mišlju, riječju i djelom trese čitav svemir.”

Ako bi moj vlastiti život ovisio samo o mojoj vlastitoj kontroli udisaja i izdisaja, ja po cijele dane ne bi mogla ništa drugo raditi, jer bi sva moja pažnja bila usmjerena samo na udisaj i izdisaj. Nema tu zezancije, bez zraka se može oko 3 minute.
Ako bi cijeli moj život ovisio o vodi koju pijem i hranu koju trebam pojesti, morala bi se pobrinuti da moje tijelo na vrijeme dobije i hranu i vodu. U ovom slučaju imam malo više vremena i za neke druge stvari, jer bez vode mogu preživjeti oko 7 dana, a bez hrane oko 40 i više. Istina ima onih koji mogu i bez hrane i bez vode, ali svi još uvijek moramo disati.
Mi svi spadamo u ovaj drugi slučaj: između “borbe” za preživljavanjem imamo i malo slobodnog vremena da svoju pažnju usmjerimo i na nešto drugo.

“Mi smo tamo gdje nas pozornost vodi.”
Nula je polje svih mogućnosti. Kvaliteta naše pozornosti je ustvari ključ materijalizacije iz Nule. Nije to ništa novo, fizičari o tome već odavno pišu i govore(subatomske čestice koje postoje samo onda kad ih promatramo). Znači vrlo je važno na što je usmjerena naša pažnja. Jer pozornost je mehanizam koji stvara prostor/vrijeme događaje u polju svih mogućnosti. Dakle, to znači da ako usmjerimo svoju pozornost na određenu kvalitetu polja, ne dovodimo je samo u našu pozornost i u naš život, nego i u njegov materijalni izraz.

Kad kažemo: HVALA ili VOLIM TE… naša je pozornost na hopsanju. Nije potrebno analizirati riječi, ni definirati, ni procjenjivati ni interpretirati… dovoljno je imati pozornost na toj zamisli i ona će se ugraditi u našu svijest. To će prouzročiti pozitivnu preobrazbu u našoj svijesti i ona će spontano promjeniti našu fiziologiju. Promjena u fiziologiji omogućuje promjene u životnom iskustvu.

“Biti uistinu bogat ili živjeti u obilju, znači biti potpuno bezbrižan u odnosu na sve u životu, uključujući novac. Prava svijest bogatstva je stoga svijest izvora materijalne zbilje.”
Mi ne možemo spoznati to polje na način da o njemu razmišljamo, jer ono je onkraj misli. Pozornost je usmjerena svijest. Svijest, je u ovom slučaju sredstvo kojom upravljamo pozornošću. Mi smo ti koji pozornost usmjeravaju. Po definiciji mi smo čista svijest. Ako usmjerimo svijest pozornošću u polje beskrajnih mogućnosti (Nulu) započeli smo materijalizaciju onoga na što nam je pozornost usmjerena.

Nula je polje svih mogućnosti, ali sama po sebi sadrži određene kvalitete(blaženstvo, sloboda, ljubav, jednostavnost, savršeni red). Uranjanjem, pozornošću u jednu od tih kvaliteta mi ustvari dobivamo i sve ostale…♥ ♥ ♥

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s