Volim te

sSve je počelo s VOLIM TE !!!

Držim, danas, u ruci, malu sjemenku suncokreta. U toj maloj mrvici utkana je mogućnost nastanka cijele biljke suncokret sa tisuće novih ovakvih malih sjemenki. Sve to iz samo jednog zrna.

Znate li da je i ovaj svemir u kojem boravimo nastao na sličan način, ako je vjerovati znanosti. Prije negoli se desio “veliki prasak”, prije 20 milijardi godina (otprilike) sadržaj budućeg svemira svodio se na jednu zgusnutu točku (doslovno, sjetite se da stvarne materije ima ustvari vrlo,vrlo malo). “Velikim praskom” svemir se “rodio” i od tog trenutka on se širi, raste, buja… valjda u beskonačnost.
Kao što sjemenka suncokreta sadrži sve ono što će narasti iz nje, tako i svemir u svojoj srži sadrži sve ono što se nalazilo u toj početnoj točki.

U ruci držim sjemenku, cijeli jedan mali budući svemir. Ako joj sad kažem VOLIM TE, ona će taj VOLIM TE ponijeti sa sobom, i on će zauvijek ostati u njoj. I ne samo to, ako iz ove male sjemenke izraste biljka suncokret u središtu njenog cvijeta tisuće malih sjemenki će imati u sebi taj isti VOLIM TE.

Ako mene pitate, tako je počelo i sa svemirom. Bog je hopsao s VOLIM TE i ta mala sjemenka svemira, prije nego što se raspršila u beskonačnost, u svoju strukturu je utkala taj božji VOLIM TE. Ta mala točkica se raspršila, u bezbroj još manjih točkica, i tako je od jednog VOLIM TE nastalo bezbroj VOLIM TE.

Dovoljan je samo jedan VOLIM TE da bi nastao cijeli jedan svemir, dovoljan je samo jedan VOLIM TE da iz njega nastane bezbroj VOLIM TE. ♥ ♥ ♥

– Daniela Pal Bučan

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s