Čudesni oporavak mačka

vMoram vam ispričati priču o starom mačku po imenu Mimo.

Prije nekoliko mjeseci kod mojih roditelja doselio se mačak. Ne znam koliko ima godina, ali po njegovom izgledu i ponašanju zaključili smo da je već u poodmaklim godinama. Kretnje su mu bile usporene, a zbog bolova u zadnjim nogama nije se puno mogao kretati. Obično je po čitave dane ležao na stolici, sakriven ispod stola – da ga nitko ne ometa.

Nedavno se nekud odšetao i nije ga bilo puna dva dana. Vratio se jedva dišući, otvorenih usta, s navučenim srednjim kapcima na očima. Jezik mu je konstantno virio iz usta, i ništa nije jeo punih deset dana. Mama ga je hranila na špricu, dajući mu juhu i mlijeko. Kada sam ga išla posjetiti bila sam tužna, moji su roditelji mislili da mu se bliži kraj i da kod njih provodi svoje zadnje dane.

Kako svim srcem volim životinje, odlučila sam čistiti njegove probleme. I krenulo je: Hvala, Volim te, Hvala, Volim te… Svakodnevno sam mijenjala čašu sa vodom i molila je da pomogne mačku olakšati boli. Također je isto činila i mama. To smo radile nekih tjedan dana u natrag. I sada dolazi ono u što sam se potajno nadala:
Upravo me nazvala mama i kaže: ”Znaš, Mimo jede! Ne odvaja se od tanjura, ni sam ne zna što bi prvo pojeo. Već petnaestak minuta se ne odvaja od tanjura…” Začudila sam se i rekla mami da ne pretjeruje, da mu u početku daje samo laganu hranu, ali ona se smije i kaže: ”Kako da mu ne dam jest, kada jede kao da mu nikada ništa nije niti bilo.” Vijest me je iskreno razveselila, ali onda je mama izgovorila još nešto što me je još više začudilo – ”Mačak trči travnjakom kao zec”, rekla je…”Vidjet ćeš kada dođeš. To kao da nije onaj isti mačak.” Njega noge više ne bole.

Nisam znala što bi rekla na to, srce mi je počelo brže kucati…
Još razmišljam i ponavljam u sebi: Dragi Bože, Hvala Ti, Volim Te, Hvala Ti, Volim te… Uzimam čašu s vodom u ruke, i njoj se od srca zahvaljujem…

Jedno malo, čupavo stvorenje opet uživa u životu. 🙂

Hooponopono – Hvala ti ♥

– Senka Laginja

2 responses

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s