Hooponopono paradoks

fParadoksalno je što Ho i ne ostavlja dojam kao duhovna praksa, čak je se i ne stavlja u tu kategoriju, nego kao “tehnika rješavanja problema”. Možda to zbunjuje osobe koji se tek upoznaju s njom?

Problem je (a to sam već naglašavao) što mi kod dugogodišnjih praktičara Ho-a, vidimo samo rezultat, a ne i proces! Lijepe, ostvarene priče su nam privlačne, želimo rezultate iste snage i veličine, želimo veliko čudo! No, kada počnemo koračati njome (praksom), počinje se otkrivati prilično veliko polje otpora, zamki, zabluda, a najviše se to manifestira kao tzv. “ništa se ne događa”! Vjerujem da je i Len vikao da mu se ništa ne događa, da je Ho glupost, ali se iz nekog razloga uvijek vraćao toj praksi i gurao naprijed.

Kada prakticiramo Ho’oponopono, uvidimo da je to itekako duhovna praksa, odnosno ulazi u našu nutrinu, ponekad je to i vrlo snažan prodor, a nekad jako blag! Treba sastrugati oklope što smo ih navukli za života, pa ih se može lupati čekićem dok se ne raspadnu, ali i jednostavno skinuti – raskopčaš i skineš! Ovisi o nama kako ćemo to činiti, no bitno je shvatiti da nam je za to potrebna energija. Dakle, iscrpljenost nije učinkovita za Ho praksu, odnosno nema učinak kakav bismo željeli. Da bismo došli do količine energije koja nam je potrebna, trebat ćemo učiniti neke promjene u životu, donijeti odluke koje nam se baš i ne sviđaju, nešto odbaciti, a nešto započeti. To je domena duhovnosti: osvještavanje što nas iscrpljuje, a što obogaćuje. Ako odbacimo terete (a svi ih vučemo sa sobom) i krećemo se lagani, imati ćemo i “veća čuda”, odnosno bolje rezultate.

Zato je ho’oponopono način života: to je i odjeća i obuća, hrana i voda, govor, disanje, rješavanje stresa i tako dalje. O ovome se ne govori u “statutu” Ho’oponopona, no kada bi se i reklo, IMO, odmah bi se odustajalo! Najvažnije je ići korak po korak i stvarati povjerenje u sebe, u Božanstvo! A to je, vjerujte, najveće čudo od svega – samo to povjerenje! A ono je najmanje vidljivo!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

– Neno Lubich

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s