NAVODILA OD BOGA

f1. PRENEHAJ SKRBET

Življenje, ti je zadalo udarec in vse kar storiš je, da sediš in skrbiš. Ali si pozabi, da sem JAZ tukaj, zato da nosim vsa tvoja bremena? Ali pa raje samo sediš in godrnjaš za vsako malenkost, ki ti pride v življenje?

2. DAJ NA SEZNAM

Nekaj je potrebno narediti ali poskrbet za nekaj. Daj to na seznam. Ne, ne na TVOJ seznam. Napiši to na moj seznam. Naj bom jaz tisti, ki bo poskrbel za tvoje probleme. Nemorem ti pomagat, dokler vse ne prepustiš meni. In ker je moj seznam dolgi, JAZ sem na koncu koncev Bog….. Lahko poskrbim za vse kar daješ v moje roke. Pravzaprav, skrbim za veliko stvari, o katerih ti sploh ne razmišljaš.

3. ZAUPAJ MI

Ko si enkrat predal meni svoje težave, prenehaj jih ponovno vzet nazaj. Zaupaj mi. Imej zaupanje, da bom poskrbel za vse tvoje potrebe, skrbi in izkušnje. Problemi z otroci? Daj na moj seznam. Problemi z denarjem?Problemi z čustvenim ravnovesjem? Za mene, daj na moj seznam……

4. BODI ODMAKJEN OD VSEGA

Ne prebudi se nekega jutra in si reči, da si veliko močnejši, da zmoreš to sam.
Zakaj misliš, da si sedaj močnejši? Enostavno. Predal si mi svoje težave in sedaj jaz skrbim za njih. Pravtako obnavljam tvojo moč in ti dajem notranji mir. Ali veš, če bi ti vrnil vse tvoje težave, bi bil ponovno na začetku? Pusti svoje težave pri meni in pozabi na njih. Pusti me, da delam svoje delo.

5. POGOVARJAJ SE Z MENOJ

Želim si, da pozabiš na vse skrbi in na vse, kar te je nerviralo. Pozabi na vse skrbi in izkušnje, ker sedaj veš, da imam jaz vse pod kontrolo. No, eno stvar te prosim, da nikoli ne pozabiš – ne pozabi se pogovarjat z menoj in to pogosto. Želim slišat tvoj glas. Želim biti vključen v vse, kar se dogaja v tvojem življenju. Želim poslušat o tvojih prijateljih in družini. Molitev je enostaven pogovor z menoj….

6. IMEJ VERO

Od zgoraj vidim veliko stvari, ki jih ti tukaj spodaj ne vidiš. Imej vero v mene, da vem kaj počnem. Zaupaj mi, da ne bi želel imeti pogled kakršnega imam jaz. Skrbel bom za tebe, te varoval in zadovoljil vse tvoje potrebe. Samo imej vero v mene. Kako težko ti je imet vero v mene?

7. DELI

Ko si bil star dve leti si se naučil delilti. Kako si lahko to pozabil? To pravilo tudi sedaj velja. Deli s tistimi, ki so manj srečni od tebe. Deli radost s tistimi, ki potrebujejo pogum. Deli nasmeh s tistimi, ki se že dolgo niso nasmejali. Deli svoje solze s tistimi, ki so pozabili kako jokat. Delo vero in zaupanje s tistimi, ki je nimajo.

8. BODI POTRPEŽLJIV

Samo enkrat v življenju sem ti dal, da izkusiš različne preizkušnje .Rasteš od otroka do odraslega človeka, imaš otroke, mnogokrat zamenjaš službo, veliko se učiš, potuješ v različna mesta, spoznaš veliko ljudi in toliko vsega doživiš. Kako si lahko potem tako neučakan, če potrebujem malo več časa, kot ti pričakuješ, da bi rešil kak problem iz seznama? Zaupaj v mojo točnost, ker moja točnost je prfektna za vse vpletene. Samo zato, ker sem vesolje ustvaril v šestih dneh vsi mislijo, da jaz zmeraj hitim, hitim,…

9. BODI DOBER

Bodi dober do drugih, ker tudi njih ljubim, tako kot tebe. Morda se ne oblačijo tako kot ti, ne govorijo tako kot ti, morda ne živijo tako kot ti, ampak kljub vsemu jaz vas vse ljubim. Prosim vas, spoštujte se zaradi mene. Vsakega izmed vas sem naredil drugačnega, nekaj posebnega. Bilo vam bi dolgočasno, če bi vsi bili enaki. Prosim te, vedi da ljubim vsako tvojo razliko….

10.LJUBI SEBE

Tako zelo te ljubim,kako je potem mogoče ,da se sam ne ljubiš?Naredil sem te iz enega samega razloga ,da si ljubljen in da ljubiš.Jaz sem Bog ljubezni.Ljubi me.Ljubi svoje sosede,ampak ljubi tudi sebe.Žalosten sem ,ko vidim kako se jeziš na sebe ,če ti stvari ne gredo tako od rok ,kot si želel.Zelo si mi dragocen….

IN NIKOLI TO NE POZABI….

Prevod: Simona Kolar

2 responses

    • Draga Gordana, davno je prevaziđeno shvaćanje Boga kao starca koji kažnjava i prijeti, i ima miljenike (u jednom narodu ili jednoj religiji). Ako Vas hooponopono zanima, proučite materijale, i prihvatite se hopsanja. Rezultati će Vam biti najbolji odgovor 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s