Ništa manje od najboljeg!

gHopsam jer mi “treba” najbolje moguće i ništa manje od toga!
(Najbolje moguće se odnosi na kvalitetu, a ne na kvantitetu.)

Ako točno definiram što mi nedostaje u životu, automatski sam definirala deficit onoga što mi fali. Mogla bih tako nabrojati nekoliko stvari koje mi trenutno nedostaju i koje bi voljela imati. Mogla bih sada krenuti smišljati razno razne planove i sve moguće načine realizacije da bih podmirila “deficite” koji me trenutno muče. Moje dosadašnje iskustvo i znanje bi mi bili glavni putokazi. Sve bi ovisilo o meni: mom trudu, znanju i sposobnostima. Kad bih uspjela riješiti jedan od “problema” mogla bih ponosno krenuti na rješavanje drugoga, pa trećega i tako redom. Život bi mi se mogao sastojati od iskušavanja vlastitih mogućnosti kroz rješavanje razno raznih problema i prevladavanje kojekakvih životnih prepreka. Mogla bih napraviti plan, tako da mogu prati svoje uspjehe i neuspjehe. Mogla bih učiti od drugih, koji su na istom putu kao i ja. Mogla bih se čak i udružiti s istomišljenicima pa da zajedničkim snagama pokušamo razriješiti ono što nas sve zajedno muči. Kroz cijeli taj proces sigurno bih nešto naučila o sebi i drugima, a ponešto i o životu. U tom kontinuiranom procesu samo bi me SMRT mogla zaustaviti i ja bih možda malo prije negoli odem s ovog svijeta mogla podvući računicu i napraviti bilancu stanja. Točno bih znala što sam uspjela riješiti, a što ne. To što je ostalo neriješeno moglo bi se prenijeti dalje (recimo u drugi život) sve dok sve ne riješim…. ILI dok ne uvidim da je cijeli postupak BESMISLEN.

A što ako odustanem od svega – SAD odmah? Pa odbacim: sve planove, želje, analize, procjene i sl. Što ako sam odlučila da više ne želim plivati u životu nego plutati? U prvoj opciji moram odrediti smjer, potrebno mi je znanje plivača i snaga da bih plivala. U drugoj ne moram raditi ništa i nije mi potrebno ništa – kuda ide more idem i ja, zajedno s njim.

Kad hopsamo izabrali smo najbolje moguće u svakom pogledu. I ne samo to – izabrali smo lakoću postojanja… ustvari nismo izabrali ništa jer sve ono što smo “dobili” nije dodatak već sama srž onoga što mi uistinu jesmo. ♥ ♥ ♥

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s