Što se događa u tijelu dok hopsamo

llEvo malo poticaja za hopsanje ako slučajno nekome treba 😉 ♥
Kad ponavljamo jednu ili više izjava ho’oponopona, to su tzv. alati HO. Naše ponavljanje izjava proizvodi određene zvukove, a zvukovi su vibracije. Kad hopsamo, mi ustvari vibriramo vibracijom kojom vibrira izjava koju koristimo kao HO alat. To nije ništa novo… ali evo nešto što je zanimljivo i što se događa u tijelu kad slušamo ili ponavljamo “pozitivne” vibracije poput Hvala i Volim te:

Već 3 minute hopsanja pozitivno utjeće na naše elektromagnetsko polje, cirkulaciju i stabilnost u krvi.
Oko 7 minute povećava se snaga magnetskog polja, a oko 11minute balansira se živčani sustav i endokrini sustav.
Već u 22 minuti konstantnog hopsanja događaju se promjene u podsvjesnom umu.Oko 31 minute povećava se koncentracija i usklađuju se sve stanice i ritmovi u tijelu, a endokrini sustav postaje uravnotežen.

U 62 minuti potaknut je rad u frontalnom djelu mozga, hipofize i pinealne žljezde, javlja se komunikacija s aspektom božanstva unutar sebe – mijenjamo se.
Nakon 2 i pol sata hopsanja dolazi do promjena i u podsvjesnom umu, mijenja se psiha i pojačava inspiracija – stvari se počnu ispoljavati po univerzalnom umu a ne ograničenom egoističnom umu…

To su samo neke od dobrobiti hopsanja, objektivno ih ima puno više.
Malo gornji opis podsjeća na prijenos utakmice, ali to je u svakom slučaju igra koju se isplati odigrati i po nekoliko puta dnevno. Dovoljno sjetiti se dr. Lena i njegove izjave: “Kad bi ste samo mogli vidjeti koliko se toga očisti ne biste nikada prestali s čišćenjem…” pa da se spomenuta igra hopsanjem pretvori u beskonačnu igru. ♥ ♥ ♥

– Dani Ella

9 responses

 1. Apsolutno sam ubedjena u doborobit hopsanja, i pozitivnog razmisljanja, ali bih volela da znam, da li je neko uradio istrazivanje na osnovu koga su izvuceni ovi podaci, jer iskreno malo mi zvuce pretenciozno. Ne zelim da budem shvacena pogresno, ja verujem u Hoponopono, i primenjujem hopsanje vec tri godine, ali bih zaista volela da znam kako se doslo do ovih podataka,

  Pozdrav svim pozitivcima 🙂

 2. U knjizi ”Nulte granice” gde sam se prvi put upoznala sa ho’oponopono koriste se sve 4. reci ”zao mi je,molim te oprostimi, hvala ti. volim te”
  Na ovom sajtu nalazim da koristite uglavnom samo hvala ti i volim te….
  Pomoglo bi mi objasnjenje citsto da znam sta radim…ili me uputite na drugo mesto.

  • Nulte granice je napisao Joe Vitale (hvala hvala hvala beskrajno!) koji nije učitelj hooponopona, i dao je svoj doživljaj. Žao mi je, molim te oprosti NISU alati. Nema štete od njih, i kome odgovaraju, neka slobodno koristi. alati su Hvala, i Volim te (uz još mnoge druge) pa je dovoljno ponavljati jedno od to dvoje.. ili kombinacija ako netko voli 🙂

 3. Lola,
  kad sam pisala ovaj tekst znala sam da će uslijediti barem jedan upit: od kuda mi ovaj podatak? Kad pojedemo komadić hrane točno se zna što se dešava u našem organizmu zar ne? Nešto od toga se ući i u osnovnoj školi. Isto tako su rađena razno razna istraživanja kako na naše tijelo djeluje ponavljanje pozitivnih izjava, odnosno izjava ili riječi koje imaju visoku vibraciju. Na osnovu tih istraživanja ja sam napisala ovaj tekst. Možda informacije nisu 100% precizne i točne kad je HO u pitanju, ali sigurno nekakvi odmaci nisu veliki. Dakle, spomenute minutaže se spominju u istraživanjima gdje su se ponavljale riječi ili zvukovi visoke vibracije, a to je upravo ono što koristimo u HO. Na seminaru je Mabel spomenula zamrznute kristale vode kao znanstveni primjer savršene kristalne strukture izraza koji se koriste za vrijeme hopsanja. Kao što to nije direktan znanstveni dokaz vezan za HO tako nisu ni ovi podaci iz ovog teksta (zato u uvodu navodim da se podaci odnose na ponavljanje izjava ili vibracija visoke vibracije uz napomenu da Hvala i Volim te (odnosno ho alati) zbilja imaju visoke vibracije).

  • Natalija,
   alata ima mnogo – plava solarna voda npr. Među materijalima, pogotovo videima Mabel i dr Lena, naći ćeš mnoge od njih.
   Bit hooponopona je preuzimanje 100% odgovornosti, stalno čišćenje (a za početak je savršeno dovoljno Hvala i/ili Volim te) te nemanje očekivanja.
   Ostali alati idu kasnije.. Samo ti hopsaj, čitaj/gledaj/slušaj materijale u rubrici Mediji, i – uživaj!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s