Hooponopono stil

llStari Rimljani su za pisanje koristili voštane pločice i drvene štapiće. Štapići su s jedne strane bili zašiljeni, kako bi se njima moglo pisati, a s druge strane su bili plosnati – kako bi se mogle obrisati greške. Ti su se štapići zvali „Stilus“.

Kada bi pisač puno griješio, često je morao okretati svoj stilus i brisati. Ako je puno brisao i puno gladio po pločici, gradio je svoj prepoznatljiv stil. Riječ stil dolazi upravo od latinske riječi stillus, a ono što je nama manje poznato – stil je pojam koji se veže uz jako puno brisanja (i puno pogrešaka). 🙂

Ujedno, pojam „tabula rasa“ dolazi od ovog načina pisanja i brisanja. Tabula rasa je prazna voštana pločica.

Ovo me tako podsjeća na Ho oponopono. Stalnim čišćenjem i brisanjem uvjerenja i mi dolazimo do naše prepoznatljivosti, kako uklanjamo sve što nam zaklanja pogled na nas same, sve je više vidljiva naša autentičnost, ono što mi zbilja jesmo.

Što god nam se desi u životu, na nama je samo da okrenemo naš stilus i zbrku pretvorimo u praznu voštanu pločicu. Ako je više brišemo, više do izražaja dolazi naš stil, a pločica se ispunjava našom autentičnošću.
Hopsići, imate dobar stil!

– Petra Varšić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s