KAJ JE Z PLANIRANJEM IN POSTAVLJANJEM CILJEV?

šŽelite vi govorit Bogu kaj je pravilno za vas in nato vam bi moral on to izpolnit? Bog ni vaš služabnik. Čeprav nadaljujete z planiranjem in postavljanjem ciljev, naredite sebi uslugo in odpustite. Bodite odprti za druge poti, odprti za druga vrata, ki se vam na poti lahko odprejo…. (Mabel Katz)

To kar lahko naredimo je, da se samo prepustimo in zaupamo, da se bo vaše življenje pojavilo z naboljšimi rešitvami. Mi smo svoj del dela opravili, s čiščenjem z Hvala ti in Ljubim te. Pustimo Božanstvu, da naredi ostalo. Ne vmešavajmo se v njegovo delo in ne ovirajmo ga, s svojimi skrbmi. Ko pri vrhunskem mizarju naročimo mizo, ne kontroliramo ga vsak dan s skrbjo, kako jo bo napravil in ne dolgočasimu mu s svojimi laičnimi nasveti ter imamo dvome v posel, ki ga sploh ne razumemo. Mi enostavno imamo zaupanje v njegovo strokovnost in pustimo ga, da v miru naredi svoj posel do konca. Kot posledico tega zaupanja, dobimo vrhunski izdelek! Enaka je stvar z življenjem.

Anthony De Mello je v svoji knjigi “Zavedanje” navaja eno misel, ki je tako globoka in resnična, da jo je zmeraj vredno imeti v umu.

Ta se glasi: “Ko strelec strelja z lokom brez razmišljanja o neki posebni nagradi, uporablja vse svoje spretnosti: ko cilja, da bi osvojil medeno sponko, je že nervozen: ko cilja,da bi osvojil zlato medaljo, oslepi, vidi dve mete, in je čisto iz sebe. Njegove spretnosti se niso spremenile samo nagrada mu odmakne pozornost. Želi si nagrado! Več razmišlja o zmagi, kot pa o streljanju in potreba po zmagi mu jemlje moč”

Ko imamo zaupanje, pridemo v stanje, ko je vsak izhod sprejmemo!

Sve to kar imamo je to kar v resnici tudi potrebujemo!

Dovolj je samo biti….

Gordana Balić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s