Zašto biramo teške odnose?

mKoliko god to ne želimo, u životu imamo teške odnose s poslom, ljudima u vezama, zdravljem…. onda se počinjemo pitati zašto sam to dobio/la, zašto se meni ne može dogoditi nešto dobro i lijepo u ovom segmentu života…

Razlog je taj što kroz teške odnose napredujemo. kroz one dobre koje mozemo prihvatiti zapravo nema napretka. Oni se događaju, mi prihvatimo i to je to. Težak odnos je tu kako bismo nešto počistili. Nebitno što i kako i koliko duboko je to ukorijenjeno u nama. A očistili smo u onom trenutku kada se prema tome odnosimo jednako kao i prema nečemu lijepom. kada neželjenu situaciju prihvatimo kao blagoslov u životu jer ona to zaista i je. Tada nestaje potreba da ju dalje iskušavamo iako možemo i dalje ostati u tom odnosu, no ovaj put će to biti iz druge pozicije.

Izbor ostati ili otići je na nama. Hopsanje u teškim situacijama i odnosima čisti i pomaže prihvatiti na brži i bezbolniji način. Dakle, tko zna kakva smo si sve bolna iskustva prištedili izgovarajuci hvala i volim te u teškim životnim situacijama. Situacija se mora “odraditi” i njoj je zapravo potpuno svejedno koliko će nas to boljeti, no nama nije.

Stoga se “isplati” hopsati jer se ista stvar očisti brze i bezbolnije na takav način. Većina nas se u to uvjerila do sada.

– Miro Skender

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s