Razbijanje programa

hoNapomena: Od kada pišem pišem tekstove za ovu grupu i sama ustvari svjedočim onomu što mi vlastita inspiracija govori kroz njih. Uglavnom, kad krenem pisati ne znam o čemu ću pisati i tek kad je tekst gotov uviđam njegov sadržaj. S nekim tekstovima sam bila više zadovoljna, a s nekima manje. Od nekih sam (kao promatrač) očekivala više… očekivala sam odgovore na neka pitanja koja su me jako zanimala. Nekada su željeni odgovori bili tako blizu… pa opet iz nekog razloga tema bi se razvukla u nekom drugom pravcu. “Tko zna zašto je to dobro” – govorila sam sebi, puštajući da me vodi Inspiracija, a ne Razum. Znalo se desiti da kad bi ponekad pročitala nečiji kritički komentar ispod teksta i sama sam se pitala istu stvar, ali davno mi je postalo jasno da moje pisanje nema baš neke velike veze za mojom vlastitošću pa se nisam previše s tim zamarala. Prenosim kroz sebe informacije kako mi dolaze i potpuno mi je jasno da iako puno vremena i pažnje posvećujem duhovnim praksama da nisam ‘idealan’ kanal – da imam što za čistiti. U svakom slučaju uzbudljivo je to putovanje na kojemu nisam sama – radujem se što ste vi sa mnom…
Tekst koji slijedi je možda meni jedan od najdražih tekstova koje sam napisala, možda zato jer razriješava nešto što je mene podsvjesno mučilo od početka susreta sa HO.

RAZBIJANJE PROGRAMA
Uvid je došao u djeliću sekunde. Trajao je samo jedan trenutak i iz njega je nastao cijeli ovaj tekst. Meni strahovito važan.
“Nitko vas ne može tako uvrijediti kao vlastite misli” – rekao je netko, mislim Tolle, ali nisam sigurna.
MISLI složene u smislene koncepte su PROGRAMI. Riječi same po sebi nisu problem, ali kada su složene u određene mentalne sklopove one imaju itekakvu težinu. Kad skupu riječi date smisao stvorili ste određeni program. Na programe reagiramo, u njih vjerujemo – oni imaju snažan utjecaj na nas i naš život.
Što se dešava kad hopsamo? Što se dešava s programima kad hopsamo? Teorijski znamo da hopsanje razbija ili briše programe jer su nam tako rekli, zar ne? – sami se nismo konkretno uvjerili u to – pa opet bilo bi lijepo imati nekakav uvid vezan uz to jer onda je volja za čišćenjem kudikamo veća (“kad biste samo znali koliko se toga očisti… kad biste samo mogli vidjeti…”).
Nekoliko puta sam pisala o tomu kako volim svjesno hopsati – to znači da sam svjesna da konstantno ponavljam jedan od verbalnih alata. Da mi se svjesnost ponavljanja ne bi izgubila – alat imam snimljen i on se vrti većinu dana, a ja uz njega hopsam. Ako na trenutak prestanem sa ponavljanjem snimka me podsjeća i ja se opet vratim konstantnom ponavljanju. Kad sam van kuće hopsam bez te snimke – onako kako se to inače radi. Kad pišem tekst ta snimka se vrti, kad čitam u grupi objave i komentare ona se također vrti u pozadini…
E sad ono što je ključno – zbog čega pišem ovaj tekst…
Kad hopsam uz tu snimku iz trenutka u trenutak i pokušavam pratiti što se dešava u grupi događa se nešto vrlo zanimljivo: mogu hopsati cijelo vrijeme i imam određeni uvid u ono što je ispred mene, ali ne mogu ‘pročitati’ smisao izloženog. Hoću reći, ako cijelo vrijeme hopsam vidim riječi, ali ih ne mogu sklapati u rečenice (to jednostavno nije moguće). To znači ne samo da hopsanje nas stavlja u čistu SADAŠNJNOST nego programi hopsanjem gube svoj smisao – raspadaju se, brišu…i to doslovno. Jednostavno, ako cijelo vrijeme hopsate programe ne razumijete… jednostavno to niste u stanju, a opet SVE je tu – kompletan cjeloviti doživljaj stvarnosti je prisutan, ali ovaj put bez programa. Ako nema programa onda smo u NULI – onda kroz nas djeluje INSPIRACIJA – a to je upravo ono što nam treba – jer to smo ustvari MI.
       Volim vas 

– Dani Ella

Jedan odgovor

  1. Predivan tekst Dani Ella, hvala ti i meni je bio potreban,jos uvek mi se desava da posumnjam u ciscenje kad nesto zapne i kad ga ne razumem to sto se pojavilo.
    Misli idu ”o,da li sve ovo zaista finkcionise ili je samo radjanje lepe energije koja se potrosi i kraj….” ali kako Mooji kaze SVE je to igra uma,utisaj ga i prosto BUDI.
    poozdrav dragi hopsici 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s