Sve za čim tragamo…

MKAPrekrasna stvar oko procesa koji učimo kroz Ho’oponopono je da sve za čim tragate, za čim vaša duša čezne počiva u toj nepoznanici. Dakako, osjećat ćete strah kada dođe do otpuštanja stvarnosti koju ste do sada poznavali, ali otpustiti se mora! Znajte ovo: ako ste voljni tražiti pomoć, ona će vam se odmah ukazati!

Sve što trebate je pitati, jer imate slobodan izbor. Univerzum se ne može uplitati ako vi to ne tražite! Kada prakticirate Ho’oponopono, vi zapravo tražite pomoć! Preuzimate 100%tnu odgovornost za vašu stvarnost i dajete Božanstvu dozvolu da vas uzme za ruku, da vas vodi i štiti. Niste sami! Pitajte i dobit ćete!”

– Mabel Katz

7 responses

 1. Drago mi je sto sam pronasla ovako nesto i sto mogu svakodnevno saznati nesto novo,,recite mi samo kad izgovaramo u sebi Hvalati i Volim te da li nase misli moraju biti usmjerene na zahvalnost i ljubav prema Bogu,univerzumu ili nasoj dusi ili nekoj osobi ili je to licni izboor,,Hvala

 2. Sve razumijem ali kad si postavim pitanje: što sa onim zločestim ljudima u firmi koji ti kroje budućnost htio ti ili ne. Zalažeš se kao konj a oni to niti vide niti znaju vrednovat. Gdje je tu hoopopono? Sa kojom oni tehnikom raspolažu da su tu gdje jesu. Odgovor je : ulizivanje, dvoličnost, blaćenje drugih…. molim objašnjenje sa čime sam ja ili bilo tko drugi zaslužio da ima takve predpostavljene?

 3. Pozdrav Roberte,

  Da li uopće i postoje pravi pretpostavljeni, šefovi, poslovođe, predsjednici, šefovi vlade, itd? Kako donosimo mjeru valjanosti tih ljudi? Prema onome kakvi su prema nama, zar ne?

  Kakvi smo mi prema sebi? Da li maltretiramo sebe? Loše se hranimo, pušimo? Ne njegujemo svoje tijelo, dušu… Da li mi zaslužujemo sebe?

  Kakav bi onda kvalitetan vlasnik našeg tijela trebao biti? I tko će ga postaviti na to mjesto?

  Kada se razbolimo, što onda radimo? Da li kažemo liječniku da on počne voditi računa o svome tijelu, vodi zdraviji život i vježba? Ne, započeti ćemo to mi raditi, jer smo uvidjeli da je đavo odnio šalu i da trebamo nešto promijeniti!

  Temelj Ho’oponopona je preuzimanje odgovornosti za svoj život. Ho’oponopono je praksa koja će nam dati snage da kažemo:
  “Da, ja sam se doveo u ovaj položaj svojim postupcima iz prošlosti i odgovoran sam što radim u lošoj firmi, imam pokvarene šefove što me maltretiraju…”

  Vjerujte, ovo nije lako izgovoriti i biti potpuno siguran u istinitost ove izjave! Treba nam pomoć, energija i emocionalna uravnoteženost da bismo to bili u stanju! A to možemo dobiti sa Volim te i Hvala ti! Ovo vam odgovorno tvrdim jer sam bio točno na tom mjestu gdje ste i vi sada!

  Ho’oponopono je vještina transformiranja zatočenosti naše pažnje sa zlog svijeta prema toplini naše Duše – izvora optimizma, mira i Ljubavi. Jer onaj tko je srušio, taj će i izgraditi!

  Promjena započinje spremnošću da prihvatimo našu odgovornost za odluke i postupke koje smo učinili u prošlosti i koji su nas doveli dovde. To je najvažniji korak!
  Ho’oponopono kaže: “Nema nikoga vani! Što se to događa u meni da imam iskustvo loše firme, pokvarenih šefova, niske plaće?”

  Sve što mislimo o svijetu, ljudima, što smo ikada pomislili o njima i o sebi – nije istina! Istina je u Nuli – u Inspiraciji koja će vam kazati kako da učinite poteze koji vam trebaju da promijenite sadašnju situaciju! Kada dostignete dovoljnu količinu spremnosti za promjenom, preuzimanjem odgovornosti – stići će vam i razrješenje tereta što ga sada osjećate.

  Ali, vi ste na potezu!

  Preporučujem pogledati materijale koji se nalaze na ovom mjestu pod rubrikom “Mediji”. Polako pogledajte videa i pročitajte tekstove i knjige. Vidite da li vam to vibrira, da li vam se sviđa, reagirate li na cijeli koncept Ho’oponopona!

  Neka vam to bude projekt, misija, sveti cilj – zadatak da promijenite sebe!

  Hvala

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s