UNUTRAŠNJE DIJETE

hooHO kaže da se u svakom od nas nalazi prava jedna mala obitelj: Otac, Majka i Dijete.
Oni čine neraskidivu cjelinu svakoga od nas. Svi troje su međusobno povezani, svatko od njih ispunjava svoju funkciju, a zajedno čine Jedno. Ako unutar ove male obitelji nešto ne štima to nije dobro za Cjelinu, odnosno ritam je poremećen što rezultira različitim poremećajima (bolest, stres, nesreće i sl.)
Iz ovoga je jasno da je važnost skladnog funkcioniranja ova tri identiteta vrlo bitna.

OTAC (Nadsvijest)
MAJKA (Svjesni um)
DIJETE (Podsvjesni um)

OTAC unutar nas je naša direktna poveznica s Bogom.
MAJKA, svjesni um je tu da bi smo mogli izabrati (npr. hoćemo li čistiti ili ne)
DIJETE ILI UNUTRAŠNJE DIJETE, podsvijest – tu se nalaze svi programi.

PODSVIJEST je skladište svih programa. Tu je smještena kompletna memorija – svi prošli životi, sva sjećanja, svi strahovi, traume… čitavo naše postojanje kroz mnoge živote. Sve što nam se događa nije došlo izvana već iz naše podsvijesti. To je toliko velika količina podataka da nema nikakve šanse da na bilo koji logičan način možemo pohvatati smisao tih podataka, njihov uzrok i posljedicu. Programi gube svoj utjecaj na naš život jedino kad su izbrisani.
Proces brisanja počinje svjesnom odlukom da preuzimamo Odgovornost (svaka MAJKA je odgovorna za svoje DIJETE) i hopsanjem (briga Majke za Dijete).

UNUTRAŠNJE DIJETE ne donosi odluke, jednostavno to nije u stanju. Mogli bismo reći da se UNUTRAŠNJE DIJETE vrlo slično ponaša kao pravo DIJETE – ne donosi odluke za sebe, ali uči od svojih roditelja (u ovom slučaju od MAJKE). Odnos MAJKE I DJETETA je KLJUČAN, ako on funkcionira – dobar odnos s OCEM je samo posljedica tog prethodnog dobrog odnosa.
Kad nas je strah to je program koji dolazi iz podsvijesti – podsvjesne memorije. Sve što se nalazi u podsvjesnoj memoriji se već na neki način dogodilo i može se ponoviti na neki način te manifestirati u našem životu.
Sad je već jasno koliko je važno da naš svjesni um (Majka) odabere Čišćenje (hopsanje) i da ima dobar odnos s podsvjesnim umom (Unutrašnjim djetetom).

UNUTRAŠNJEM DJETETU je potrebna Ljubav, Brižnost, Vodstvo … sve ono što je potrebno Svakom djetetu.
Naš odnos prema UNUTRAŠNJEM DJETETU je odnos MAJKE PREMA DJETETU. UNUTRAŠNJE DIJETE nije krivo za ništa… ono nije odgovorno. Svaku bol, frustraciju, tugu… doživljavamo preko UNUTRAŠNJEG DJETETA. Ogromna količina tereta (programa) čine da je UNUTRAŠNJE DIJETE u vrlo lošem stanju (često potpuno traumatizirano) i jedini način da se oporavi je da mu MAJKA pomogne svojom Ljubavlju i Brigom, te vlastitim primjerom Dobrog ponašanja (Čišćenjem).
Zato je vrlo važno da svom UNUTRAŠNJEM DJETETU pristupite svjesno vrlo oprezno i nježno (postoji video sa dr. Lenom koji detaljno vodi kroz taj proces, sam proces se obavezno uspostavlja i na seminaru HO ).
Dakle, djetetu prilazimo s Ljubavlju – BEZUVJETNOM. Nije potrebno vizualizirati dijete, važno je jedino da znate da postoji (a znate jer ste upravo obaviješteni ili imate iskustvo od ranije). Kako god doživljavate UNUTRAŠNJE DIJETE u sebi – dobro je.
Sad kad znate koliko je dijete osjetljivo pristupit ćete mu vrlo polako i oprezno… imat ćete svo strpljenje ovog svijeta za njega (ono je to u potpunosti zaslužilo), nježno ćete uspostaviti s njim odnos prepun Razumijevanja i Ljubavi.
Oprezno ćete mu objasniti da znate koji je uzrok njegovih patnji (a i vaših… vi zajedno činite Jednu cjelinu) i kako možete zajedno riješiti sve probleme koje vas muče – korak po korak. Svojim primjerom (konstantnim hopsanjem) bit će te mu primjer i učitelj od kojeg će Dijete učiti sa punim povjerenjem. Dobar odnos Majke i U. Djeteta zatvorit će i idealan odnos s Ocem – te je KRUG JE ZATVOREN.
UNUTRAŠNJE DIJETE zbrinuto Majčinom Ljubavlju i Pažnjom postepeno se uključuje i samo u Proces Čišćenja ( hopsa za nas 0-24, pomaže nam da lakše otpustimo neke Programe i sl.)
UNUTRAŠNJE DIJETE NIKADA NE NAPUŠTAMO, ono predstavlja neraskidivu cjelinu našeg JEDINSTVA. Moguće je da se to JEDINSTVO unutar sebe mijenja i transformira, ali nikada se ne gubi niti jedan njegov dio. I zato UNUTRAŠNJEM DJETETU slobodno recite da ga nikada nećete napustiti i da nikada i niste bili odvojeni. Ispričajte mu da jednostavno niste znali kako stoje stvari i da sada kada znate da ste JEDNO ZAUVIJEK.

Po HO MAJKA I UNUTRAŠNJE DIJETE predstavljaju našu DUŠU.   

– Dani Ella

6 responses

 1. Da,lijepo objasnjeno i pojednostavljeno…No,mislim ako smijem,da je kljucna stvar ili dogadjaj posloziti to na prihvatljiv nacin,jer mi nismo svijesni dali mozemo da poslozimo dogadjanja bas tako kako bi mi to zeljeli ili htijeli.
  Ja se izvinjavam ali mozda i kompliciram,ali mislim da i nije lako to bas poslagati sa zahvaljivenjem DA,nego tu ima jos dosta onoga sto meni i verovatno mnogima da bi to tako jednostavno funkcioniralo
  Mada,je lijepo ako e sve sastoji od reci,,hopsam,, i svtsena stvar…..
  Ima tu vrlo dobre dubine,koju mi i nismo svijesni da je dubina koju treba ubrizgati u sebe i svoju sivinu
  Sorry,hvala,volim ❤
  Hvala…Volim vas sve….<3

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s