Krivi podatak

hooRecimo da se nalazimo u gradu u kojemu nikada dosada nismo boravili. Grad je lijep, dobre smo volje i željeli bi smo posjetiti neka značajnija kulturna mjesta kako bi upotpunili sliku i doživljaj samoga grada. Ne znamo jezik, sve što imamo je plan grada. Čini se dovoljno, ali plan grada je igrom slučaja pogrešan. Sve što u njemu piše na prvu izgleda logično i istinito, ali nije… kao da se netko našalio i izradio plan grada koji sadrži sve isto kao i ‘pravi’, samo što nas ovaj sigurno neće odvesti na željeno mjesto.
I tako odlučite posjetiti Muzej grada i usmjerite se prema planu, pratite ulice… i nakon nekoliko sati hoda zaključujete da Muzeja nigdje nema, čak vam nije jasno ni gdje je nestala ulica u kojoj je smješten Muzej. Odustajete od Muzeja i odlučujete posjetiti Restoran koji je označen u planu grada… čini vam se blizu, sigurni ste da je tu negdje oko mjesta gdje se sada nalazite, ali nakon 45 minuta vrtnje u krug po naselju zaključujete da sad više niste sigurni da je traženi Restoran u kvartu u kojem već neko vrijeme kružite.
Ljuti ste na sebe… mislite da ste nesposobni. Ljuti ste i na grad jer sve je tako zbrčkano u njemu, a bogme ljuti ste i na Boga jer je sve to zajedno stvorio… Umjesto da uživate u ljepotama obilaska prekrasnog grada očajni ste i frustrirani, ne želite više niti boraviti u gradu… samo želite doma što prije…

Nije problem u Vama, a nije problem ni u Gradu. Nije problem ni u postojanju plana grada… problem je u krivim podacima (Programi).
Krivi podaci-sjećanja-programi… krivi su za sve. A sve ostalo je uredu. Dakle, Mi smo dobro i Svijet je dobro, ali problemi nastaju kad se usmjeravamo prema krivim uputama (programima).
Kad hopsamo nema krivih podataka, naše usmjerenje je u dobrom pravcu – nema zabuna. Kada kažem “kad hopsamo”, mislim na brisanje programa i vodstvo Inspiracije, a ne sjećanja.
Svijet je savršen, kao i mi sami. Sve je spremno za uživanje, samo još treba ukloniti krive podatke (programe) i zabava može početi    🙂

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s