Koliko je potrebno hopsanja dnevno?

hBez obzira na uzrečicu da ne postoje glupa pitanja samo glupi odgovori, ovo gore pitanje ipak barem što se mene tiče spada u ‘glupa pitanja’, kao i npr. pitanje tipa koliko je potrebno seksualnih odnosa mjesečno. Naravno uvijek će se naći netko tko će točno izračunati ključnu količinu, ali tko god ‘misli’ svojom glavom jasno mu je da je to isključivo individualno i stvar same osobe.
Različiti smo, imao različite navike (sad govorim o hopsanju, a ne o sexu  ) i ne nalazimo se svi u istim životnim situacijama. Tako na primjer netko komu je netko blizak bolestan ili on sam – hopsat će 10000000 na sat, dok netko tko je na koncertu ugodne smirujuće glazbe i u životu mu ide sve glatko – sigurno neće hopsati na isti način (ili hoće … što je još jedna potvrda koliko smo međusobno različiti).

E sad zašto se onda uopće spominje količina hopsanja? Pa zato jer ima hrpetine primjera gdje se ljudi jave i kažu: ‘ovo ne djeluje!’ Pa onda ih se pita koliko hopsaju, a oni ponosno odgovaraju: ‘oko 10 minuta dnevno’. Ima i onih koji se ‘unište’ hopsajući pa su onda ‘mirni’ slijedećih nekoliko dana.
I to je ok, ali ne možemo takve primjere uzeti kao mjerodavne, niti možemo bilo što suditi o samoj tehnici na osnovu neozbiljnog shvaćanja iste.
Dakle, količina hopsanja je individualna, kao i ritam ponavljanja odabranih izjava. Za nekoga tko meditira godinama sigurno ta brojka neće biti 15 sati jer od 16 budnih sati se može provesti u meditaciji 2-3 sata, pa nekada i više..
Onaj tko ozbiljno doživljava HO znat će točno dali hopsa dovoljno (po svojoj mjeri) ili ne – to je tako jasno. Isto tako je jasno da nam nitko ne može pomoći i hopsati umjesto nas – odgovornost je isključivo na nama samima.
Glupo je i raditi gluposti pa se ‘iživljavati hopsajući’ to nije ljubav prema sebi. Ako na poflekanu tkaninu istresete cijelu bočicu sredstva za uklanjanje mrlja – moguće je da ćete oštetiti i samu tkaninu.
Svatko od nas odgovoran je za SEBE. Svi smo se upoznali sa HO na isti način – pa su neki eventualno to znanje i proširili kroz odlazak na seminare i kroz vlastitu Inspiraciju.
U konačnici HO je ‘putovanje’ na duge staze – to treba odmah uzeti u obzir. Istina, neki će je primjenjivati samo u određenim situacijama. Isto tako sam doživljaj HO će bit kod svakoga drugačiji – i zato je bitno da preuzmemo odgovornost za svoj Život u cijelosti i sami odredimo ritam kojim ćemo se kretati (hopsati) kroz Vlastiti Život.

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s