Božanske iskre

iskraDani je napisala odličnu objavu o prepoznavanju programa, nakon čitanja koje sam na netu slučaj-NO naletjela na jedan od intervjua s dr. Hew Lenom.
Nije mi bilo poznato da je prije posla u ludnici radio s djecom sa specijalnim potrebama. Dvadeset godina kasnije, spoznao je da njegov posao nije bio pomoći toj djeci, već pomoći sebi da otpusti svoju percepciju te djece. Djeca, baš kao i ostatak svijeta su stvorenja Božja i kao takva, savršena su.

Zanimljiva je njegova spoznaja o doživljaju svijeta – mi ne spoznajemo svijet onakav kakav je, već spoznajemo našu vlastitu reakciju na taj svijet.
Točno je da ne vidimo dalje od nosa.  A kako pred nosom imamo rasprostrtu koprenu satkanu od štetnih podsvjesnih uvjerenja, zbog nje ne vidimo svijet u njegovoj savršenoj pojavnosti.

Zamislite da ste izašli van na lijep, sunčan, proljetni dan. A onda ste stavili crnu plahtu na glavu. Nestalo je sunca, visibabe izgledaju poput korova, nebo je tamno… A sada zamislite da s tom plahtom hodate cijeli svoj život i da ne znate da je samo trebate skinuti, jer vas izvan nje čeka čaroban, sunčan i pitom svijet. (Kaže dr. Hew Len, ono što ne znamo – ne znamo ;))

Svaki put kada sretnete nekog bolesnog, neuglednog, neugodnog, sjetite se da je pred vama božansko, savršeno biće kojem ne treba iscjeljivanje ili poljepšavanje. Ono što ga čini nesavršenim je vaša percepcija, odnosno gledanje kroz crnu plahtu. Da bi vidjeli biće onakvo kakvo stvarno je – trebate shvatiti da imate plahtu na glavi, prihvatiti to, prestati prokazivati ljude, preuzeti odgovornost za to i maknuti plahtu. Otpustiti.
Plahta je uvijek, baš uvijek isključivo i samo na našoj glavi i to je jedino mjesto na ovom svijetu koje mi trebamo i možemo čistiti.

To je čišćenje. Svijet ne trebamo čistiti, niti popravljati, niti iscjeljivati. Kada čistimo sebe i mičemo naše vlastite prizme i distraktore, vidimo svijet i ljude onakvima kakvi jesu. Savršene i čarobne božanske iskre.

Iskrice moje savršene, dobro vam jutro.

– Petra Varšić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s