Otpuštanje straha

sNaša stvarnost uključuje sve naše programe, sjećanja, vjerovanja, privitke, emocije i očekivanja. Ovi su se prikupljali tijekom mnogo godina. Bili smo gluhi i slijepi eonima! Totalno smo opijeni u neprestano traganje za ljubavlju, potvrđivanje i poštovanje od pogrešnih ljudi i na pogrešnim mjestima. Tragamo za uspjehom, moći i materijalnim stvarima misleći da će nas oni učiniti sretnim. Pokušavamo mijenjati druge ljude, jer mislimo da ako se oni promijene, mi ćemo biti sretni. Neprestano dajemo vlastitu moć drugima smatrajući da naša sreća zavisi o drugim ljudima i vanjskim utjecajima.”
– Mabel KatzZaustavite svijet, želim izaći! Dođe li vam ponekad da vrištite ovo? E, pa mi smo sada usred pjesme, stoga moramo plesati sve dok pjesma ne dođe do kraja! Ali možemo promijeniti ples i način na koji će on završiti ako otpustimo! Imperativno je probuditi se i vidjeti stvari kakvim zaista jesu. Potrebno je prestati dopuštati falšoj stvarnosti da nas kontrolira. Znam da je zastrašujuća pomisao otpustiti sve što mislimo da je stvarno. Ali, kada otpuštamo poznato i prihvaćamo nepoznato, strah je neizbježan.

Divna stvar koju učimo kroz Ho’oponopono jest da sve za čim tragamo, za čim naša duša žudi, počiva upravo u tom nepoznatom! Naravno, osjetit ćete strah kada dođe do otpuštanja stvarnosti koju poznajete, ali to morate učiniti, strahu usprkos.
Znajte ovo: ako ste voljni tražiti pomoć, ona će vam biti odmah pružena. Sve što trebate jest pitati, jer imate slobodan izbor. Univerzum se ne može uplitati ako vi to ne zatražite. Kada prakticirate Ho’oponopono, vi zapravo tražite pomoć! Preuzimate 100%tnu odgovornost za vašu stvarnost i dajete Božanstvu dopuštenje da vas povede za ruku, vodi i štiti.

Zapamtite, niste sami! Pitajte i dobit ćete!
Budite otvoreni i promatrajte strah, znajući da vi niste taj strah. Vi ste iznad njega! Ako to činite, promatrate strah, on će se odmah stopiti i nestati. Čim strah ode, nastupiti će inspiracija i voditi vas natrag u blagoslov, pa makar i u trajanju od djelića sekunde. A kada se slijedećeg jutra pojave sjećanja sumnje ili straha, samo ustrajte u otpuštanju, trenutak po trenutak.
U trenutku kada se strah pojavi, molim vas učinite mi jednu uslugu: dišite! Prva stvar koju činimo čim se strah pojavi jest da prestanemo disati, pa će samo ovaj maleni čin dubokog disanja biti od ogromne pomoći pri otpuštanja straha.
Razmislite o tome, posjedujete moć da vidite Univerzum kako ga Božanstvo vidi, bez straha! To je kao da odjednom vidite po prvi put, baš kao novorođenče! To je prilika za početi ispočetka. Sreća za kojom tragate je iza svakog “Hvala ti i Volim te”. Nastavite izgovarati to vašem strahu, sumnji, mišljenjima i osudama prije nego li ih otpustite. Budite zahvalni strahu, jer vam ukazuje na priliku za otpuštanje. To je izvanredan sat – budilica što vam govori da je vrijeme za buđenje, da učinite nešto drugačije nego inače, ili pak, da je vrijeme da se pokrenete, učinite prvi korak k promjeni. Strah je nešto što mi stvaramo u našim umovima i naša vjerovanja mu daju snagu. Čim postanemo svjesni ovog procesa, strah se jednostavno otopi.
-Mabel Katz
Preveo: Neno Lubich

3 responses

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s