Ono koje zna

sHew Len: “Ako slušate osobu koja vam govori “a, b, c, d” – to nije problem! Problem je uvijek negdje drugdje. Mi uvijek kažemo: “Aha, to ti je to, to ti je ovo, ono…”
Jednom me je jedna osoba došla posjetiti. Rekla mi je: “Dr. Hew Len, imam problem sa ataksijom (http://sh.wikipedia.org/wiki/Ataksija), što da učinim s tim? Kako da to očistim?”
Rekao sam: “Ne želiš to čistiti, trebaš čistiti štogod je u zadnjici tvoga ramena! Tamo je uzrok!”
Dakle, mi nemamo pojma što se događa! Stoga je najbolje samo čistiti i dati dopuštenje Božanstvu da kaže: “Aha, to je to i neka Ono očisti!”

“Zero limits”, seminar, Austin

Kada kažemo: “Imao sam problem, nisam mogao pronaći posao, ali, kada sam počeo prakticirati Ho’oponopono, odmah su stizale ponude, čak sam mogao i birati!”

Što ovo zapravo znači? Da smo mi sa “Volim te”, “Hvala ti” i čašom vode, natjerali vlasnike tvrtki i zavod za zapošljavanje da nam se jave? Možda su se oni javljali i prije, ali ih nismo čuli? Možda im nismo dopustili da nam se jave? Da, nismo im dopustili! Ako pokrijete antenu aluminijskom folijom, neće ništa hvatati. Programi su naš prekrivač. Hodamo okolo umotani u deku samovažnosti i negiranja vlastite moći da Volimo.

Čistiti znači dopustiti, otpustiti, odustati. Prestati se skrivati ispod plašta straha. Imati Povjerenje.
Jer, netko zna da smo dobri u nečemu, vrlo sposobni raditi neki posao. A tko to zna?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ evo, ovdje upišite štogod želite, Bog, Krishna, Alah, Buda, Ja, Sebstvo, nije me briga, sve paše . Sve dok je u igri “Volim te”. I “Hvala ti”. Jer to su ključevi kapije dopuštanja Onome što zna.

Ali što to trebamo dopustiti?
Prihvaćanjem da nemamo pojma što je najbolje za nas, gdje je izvor bolesti, kakav posao nam može doći, zapravo dopuštamo. Skidamo foliju sa antene što traga za tragovima života izvan nas. Konačno, skidamo i antenu, jer je traganju kraj. Dopustio sam sebi da prestanem tragati za srećom i blagostanjem, smislom i razumijevanjem.

Jer Volim te je Ono koje zna.

 – Neno Lubich

Komentiraj