HO razgovor s novcem

 a

Kako Mabel Katz često naglašava postoji mnogo “neobičnih “stvari koje radimo u Ho’oponopono tehnici. Šta je to? Mi takođe razgovaramo sa predmetima: automobilima,kuhinjskim aparatima, kućama, kompjuterima, alatima,stolicama itd.

Sve ovo zvuči veoma čudno dok ne naučimo da u Ho’oponopono tehnici takozvani neživi objekti imaju 3 pod- identiteta (podsvesno, svesno i supersvesno, sve povezano sa Bogom), baš kao i ljudi.

U stvari dr Ihaleakala Hew Len kaže da ne postoje neživi predmeti , tj, da svi predmeti imaju dušu; predmeti reaguju na nas u zavisnosti od našeg tretmana njima.

Pošto neki od nas često proklinju,psuju mašine sa kojima rade, obraćanje njima ne bi trebalo da nam bude toliko strano. Šta ako ti ,,predmeti ,,osećaju naše nezadovoljstvo, zgroženost ili još gore?

Šta ako mogu čak da odreaguju na našu zahvalnost? Mogu li predmeti da nauče da zajedno sa nama rade Ho’oponopono čišćenje ?

U Ho’oponopono možemo razgovarati sa novcem. Mnogi od nas, kao i ja do nedavno, imali smo uglavnom neprijatne konverzacije u vezi sa tim.

Zapravo bilo je nekoliko noći prošle nedelje kada nisam mogla da spavam i budila sam se u 3h ujutru. Prilikom jednog ovakvog buđenja setila sam se čišćenja u vezi novca, te da bi novac mogao da razgovara sa mnom. Dakle u toj besanoj noći razgovarala sam sa mojim poslovnim novcem i novcem sa mog ličnog računa.

,,Ako sam vas ja, moja porodica, moja rodbina, preci uvredili u mislima, rečima i na delu žao mi je, molim vas da mi oprostite za sve što se dešava u meni što me čini toliko zabrinutim za vas. ,,Takođe sam pitala moje unutrašnje dete da mi pomogne da otpustimo te strahove. Rekla sam volim te i zaspala. Sledećeg jutra sam dobila ideju da 20 dolara iz mog novčanika stavim ispod ¾ napunjene čaše u kuhinji.

,,Želim da se bolje brinem o vama,, rekla sam novcu ,,
“Ahhhhhh, hvala,, novac mi je odgovorio ,,ovo mi je baš bilo potrebno, ako mi dozvoliš da se danas ovde odmorim, sutra ću se vratiti u tvoj novčenik i očistiću sve ostale pare, više njih će želeti da dođe kod tebe,,.

Moj intelekt se osećao malo šašavo u vezi sa tim, ali u isto vreme sam osećala da sam uradila pravu stvar. Kao dete sam često razgovarala sa stvarima, sve dok mi odrasli nisu rekli da je to glupo.

Osećala sam da se u meni pokreće nešto novo, živo i otišla sam na posao ostavljajući novčanicu od $20 da uživa u svom spa danu.

Pozdravila sam moju kancelariju, zahvalila sam joj što zadržava moje pacijente i mene.

Rekla sam ,,ja sam ja,,molitva sa mojim ,,samoidentitetom kroz Ho’oponopono ka mom srcu”.

Osećala sam da me prožimaju toplina i udobnost.

“Dragi Tvorče,” molila sam, “molim te pomozi mi da održim prvo tebe u svemu što radim; vodi me tako kao što ja radim sa mojim pacijentima. Volim te. Hvala. Pomozi mi da prevaziđem brigu o novcu; Žao mi je što ih imam(brige). Hvala što brineš o meni “

Prošao je taj dan I sledeći dan. Trećeg dana je došao račun za mesečno osiguranje.

Strah je rastao dok sam gledala u moj poslovni konto, da li će biti dovoljno novca.

Pitala sam novac šta želi od mene. ,,Potrebno je da nas voliš, mi ne znamo da li ti nas želiš ili ne,, Rekla sam ,,žao mi je, osećam krivicu jer želim nešto samo za sebe”
“Dobro,mi želimo da budemo sa tobom, ako tvoj um to može da prihvati” rekao je novac. Zaista! Ovaj komentar me je šokirao. “Oh, da!” odgovorila sam, “Ja vas želim kod mene.” “Onda voli i sebe, i mi ćemo stići,” rekao je novac.

Na računu je bila uplata, visoka cifra, honorar za predavanje na koje sam potpuno zaboravila.

Nekada sam bila duboko uplašena i samokritična jer sam mislila da nisam „dovoljno“ produktivna, dok je krivica zbog primanja drugi kraj ovog konstantnog ciklusa koji kod mnogih lekara, iscelitelja i sl. izaziva užasnu krivicu.

Ovaj novac je izgledao kao poklon iz vedra neba, od Boga, bilo je dovoljno da pokrije premiju osiguranja za taj mesec. „Hvala, volim te“ rekla sam.

Neki će reći da je ovo čista slučajnost, ali mene neće ubediti u to.

Zurila sam u uplatu sa čuđenjem i strahopoštovanjem.

Sa Ho’oponopono, moje celokupno biće je konačno živo – uključujući moje unutrašnje dete koje je bilo zanemareno toliko mnogo godina.

Samo u zemlji Ho’oponopono-psihijatar može da razgovara sa “stvarima” umesto da ih odbaci 🙂

Mir počinje sa mnom

Pam

Komentiraj