Što se čisti?!?

sJednom sam napisala tekst o tome, kako kad čistimo, rezultati čišćenja ne moraju biti očekivani, često niti nisu. Pa sam kroz jedan slikoviti prikaz opisala kako to otprilike izgleda: ribate stol, a očistili su se prozori… klofate trosjed, a nestane mrlja na stolu…itd.

Zašto je to tako? Zašto npr. ako čistim mrlju na stolu ne nestane baš ta mrlja mojim upornim ribanjem iste?
Evo zašto: 
Zato što je uzrok ‘mrlje na stolu’ na sasvim drugom mjestu. Dakle da bi se uklonila mrlja na stolu moramo se vratiti recimo 50 koraka u natrag – na ‘mjesto zločina’. Pustimo sad mrlje na stolu, ajmo mi na konkretan primjer iz svakodnevnog života.
Recimo da imate problem na poslu. Kolega vas je iznevjerio na neki način i sad zbog toga imate problema i vi i on i cijeli kolektiv. Na prvu, mislit ćemo da čistimo ‘kolegu u sebi’, ali u stvari ne. Kolega je samo jedna karika u lancu koji je nastao vjerojatno davno davno prije, možda čak nekoliko stoljeća prije (ozbiljno, ne zezam se).

E sad da bi se uklonile negativne posljedice tog nemilog uzroka od bog te pitaj kad potrebno je ustvari da se film na neki način odvrti unatrag do samog uzroka problema – trenutka kad je Program(problem) nastao i počeo se razvijati.
Manifestacija Programa je inače vrlo slikovita i maštovita baš kao i u bajkovitom prikazu čišćenja koje sam opisala na početku ovog teksta. Zamislite da je uzrok Problema svezan sa konopcem, da je to njegov početak i da se onda on prirodno veže uz sve njegove buduće posljedice. Pa tako recimo kad bi smo putovali tim konopcem sve do današnjeg dana uvidjeli bi smo da su se rezultati tog programa manifestirali na nevjerojatne načine i da nisu povezane istim konopcem ne bismo ih ni po čemu mogli zajedno povezati.

E… kad čistimo onda moramo očisti sve ili moramo ukloniti uzrok. Za prvo nam treba ni sama ne znam koliko života, a za drugo je dovoljno ukloniti sami uzrok-‘korijenski Program’ i onda špaga sa svim svojim manifestacijama (uzroka) jednostavno nestane.
Time se bavi HO – postavlja eksploziv na pravom mjestu. Kad je eksploziv aktiviran prije negoli se sruši sve… rušit će se i ono na što eksploziv uopće nije niti postavljen. Pa se nama čini da se ruši nešto što uopće nismo planirali rušiti. Sad je jasno zašto je to tako.

Zato jer ne znamo, nemamo cijelu sliku stvari, ali ima srećom onoga tko zna i tko će uz naš pristanak postaviti eksplozivnu napravu baš tamo gdje treba a mi ćemo onda cijelu stvar aktivirati pritiskom na gumb ili ručicu ‘Hvala ili Volim te’ .

– Dani Ella   

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s