Izbori

sZašto se različite osobe u identičnim situacijama ponašaju drugačije? Zašto jednojajčani blizanci s identičnom DNA, istim uvjetima života, na kraju postaju osobe različitog temperamenta, shvaćanja, uvjerenja, različitih ponašanja, afiniteta, karaktera, sudbina?

Odgovor naravno leži u programima. Na svijet dolazimo prepuni “prtljage” – iz prošlih života, od predaka, od trenutka začeća.
Programi su ti koji upravljaju postupcima, razmišljanjima, osjećajima, koji se talože i dalje prenose slijedećim generacijama, i nama samima kroz iduće živote. Programi su ti koje čistimo, kako bismo oslobodili prolaz za Inspiraciju, božansko, za vodstvo koje jedino zna što je najbolje za nas.

Osim ako, naravo, ne mislimo da smo mi ti koji najbolje znamo. To je jak program, vrlo zavodljiv, uspješan, dubok, i jako mu je teško odoljeti. Pogotovo je teško odoljeti kad nam “sve ide od ruke”, kad se slažu situacije baš kako mi želimo, kad se ideje, ciljevi i želje ostvaruju čim smo ih zamislili.
Da, programi znaju biti jako “dobri”, čak “izvrsni”. Jedina im je mana što su -programi. Prije ili kasnije, svaki program dođe na naplatu – njima se ne žuri. Sutra? Za 10 godina? Možda praunucima? Nama samima u idućem životu? Nema veze, svi smo u vječnosti. 

Ono što je dobro, to je da imamo slobodnu volju i možemo birati – hoćemo li čistiti ili ne. 
Ja sam izabrala.

– Karmen Jerković Yucel

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s