Trikovi uma

sNije isto razmišljati o vježbanju i vježbati.
Nije isto čitati o zdravoj prehrani i konzumirati istu.
Nije isto razmišljati o zdravim navikama i upražnjavati ih.
Nije isto proučavati meditaciju i meditirati.
NIJE ISTO RAZMIŠLJATI O HOPSANJU I HOPSATI.

Jednostavno nije isto…
Jedan od trikova uma jest da se voli petljati u sve, baš sve. I kad mu servirate HO u stanju je razraditi ga u tančine, ali rado bi ako ne mora se fizički naprezati odnosno hopsati. To je baš kao i s tjelovježbom – u stanju smo satima proučavati na netu koje su vježbe dobre, učinkovite i korisne, ali kad treba krenuti s praksom onda je to malo teže. Tu se uglavnom ‘pada na ispitu’.
Svaka nova aktivnost je neka vrsta šoka i prirodno se javlja otpor koji treba znati prepoznati jer za HO je potrebna i jedna vrsta discipline. Hopsanje nije analogno pripremanju sportaša za Olimpijadu već jedan disciplina koja je koncipirana na određeni način da bi bila učinkovita.
Hopsamo da ne bismo raspolagali s podacima iz uma. Zašto? Zato jer je um riznica svemogućnosti, ali ima jednu jedinu manu – ne zna istinu, tj. podaci su krivi. To što su podaci krivi ne znači da nisu uvjerljivi – jesu kao i film na TV, ali film je samo film, a ne stvarnost.
Dakle PRAKSA i to HO PRAKSA u ovom slučaju je jako bitna. To znači da hopsamo – onoliko koliko možemo.
Ta stavka je vrlo bitna jer inače um (Programi) će odigrati svoju priču kao na filmu – možda će to biti jako romantična priča, ali ostat će samo priča u kojoj vi ne sudjelujete.
Važno je da smo mi sami glavni akteri u stvarnoj priči – našem životu, inače će HO postati samo program ili još jedan film koji smo odgledali, a nismo u njemu sudjelovali.

– Dani Ella 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s