NAJBOLJI POČETNIČKI SAVJET ZA HOPSANJE

sPrije par mjeseci htjela sam pomoći prijateljici koja je bila u jako teškoj situaciji – i zdravstveno i psihički i financijski. Činilo mi se da sve ide samo na gore pa sam htjela pomoći svojim iskustvima i savjetima o hopsanju. Srećom, nije prošlo dugo dok sam shvatila da to nije u skladu sa HO. Kad sam to spoznala poslala sam joj ljubav i rekla da ću napraviti ono najbolje što mogu – hopsati, a jedino to mogu preporučiti i njoj. I onda sam “nestala”. Nedugo nakon toga, ta prekrasna žena je dobila posao, upoznala čovjeka sa kojim je pronašla mir i otvorila novu stranicu života.

Kad odaberemo HO (odnosno HO odabere nas) jedini savjet može biti hopsanje. Zato kad Netko u grupi zatraži savjet, zamoli za grupno hopsanje, poželi pričati o problemima i čuti tuđa iskustva, najčešći odgovor koji dobije je: hopsaj, hopsaj, hopsaj. To se može činiti neljubazno i drsko, no osoba koja je dala taj odgovor radi upravo ono zbog čega i jest u ovoj grupi – prakticira Hooponopono tehniku odnosno preuzima odgovornost i čisti programe. Ovo je zapravo slično kao da sa bolovima u leđima dođete kod kiropraktičara i ne želite da vam on počne kukati kako i sam trpi užasne bolove jel da?  Puno je ljepše ako kaže kako on svoje bolove uspješno drži pod kontrolom i svakim danom se osjeća sve bolje te da i vama savjetuje redovito vježbanje… Ali čekaj pa ne može on vježbati umjesto vas. Zato kad netko savjetuje: “Hopsaj”, vjeruj da je to najbolje što ti je mogao reći pa eto – hopsaj, hopsaj, hopsaj.

Ako želite steći fizičku kondiciju onda trčite, trčite, trčite. Nemojte se preforsirati u teretani ili (kao ja) penjati se na stijene nakon duge pauze bez vježbanja. Kad steknete barem osnovnu kondiciju eh onda dalje možete bezbrižno istraživati svoje granice i sposobnosti. Ali prvo – trčite svaki dan i trčite redovito, možete se i družiti sa drugim trkačima, trčati po asfaltu ili (kao ja) po puteljku uz riječicu, ali važno je da trčite, trčite, trčite… i kad vam se čini da više ne možete, potrčite još malo ili nastavite drugi dan. Jedino tako se stječe kondicija.

Ista stvar je i sa HO. Kada savladate osnove tehnike (vjerujte, osjetit ćete kada se to dogodi bez da vam to netko dijagnosticira) tada ćete moći uzeti najbolje iz diskusija, znat ćete što vam je činiti kad se priča o problemima, znat ćete što znači djelovali uz HO, ali do tada: hopsajte, hopsajte, hopsajte.

Ako ste već ovdje i imate znatiželju ili neki drugi motiv za ovom tehnikom, onda hopsajte, hopsajte, hopsajte – i budite spremni da se dogodi upravo ono što se treba dogoditi neovisno od vaših želja i očekivanja, pa čak i ako za vas sve ovo izgubi smisao i pozdravite se sa HO.

I za kraj samo još nešto što sam zaboravila – hospajte, hopsajte, hopsajte  E da, hvala i volim vas.

– Nikolina Tomašković 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s