A što s užasima???

sZamislite da jedno jutro se probudite i zaključite da imate uljeza u kući. Ne samo da je uljez nego je i krajnje odvratan – tako odvratan, da odvratniji ne može biti. Prestravljeni uočavate da ste uletjeli u najgoru moru i ne samo to – pojma nemate kako iz nje izaći. Uljeza jednostavno ne možete izbaciti van i da hoćete jer on naime kao da je povezan s vama samima – kuda vi tamo i on. Kako ga dosad niste primijetili, nije vam nikako jasno. 


I što sad?
Uljez ne samo da je odvratan sam po sebi već je sad neminovni dio vašeg života.
Zaključujete da je s vašim dosadašnjim životom gotovo – kako ćete živjeti uz ovakvo čudovište i to cijelo vrijeme? Uz to vas je jezivo strah, imate napade panike, sve zajedno se pretvorilo u moru uživo.
Pokušali ste sve da se riješite utvare, ali ništa. Da je barem ništa – još je gore. Više ništa niti ne možete činiti tokom dana sad je čitavo težište na nerješivom problemu. Sve zajedno je nevjerojatno tim više jer uviđate da je uljez oduvijek tu samo ga vi niste primjećivali. Sad ne samo da ga primjećujete već vam i vidno smeta svake sekunde.
Što sad?
Š T O S A D ???
Ništa.
Borba ne pomaže.
Ljutnja ne pomaže.

Jasno je da nitko problem ne može riješiti osim nas samih. na žalost u ovoj situaciji niti nema nikoga tko bi nam mogao pomoći.
Pogledajmo utvaru, što ona radi?… Plaši nas samim svojim prisustvom. Izaziva u nama gađenje, strah i užas. Sama po sebi je dovoljno strašna – čak nas ni ne treba ganjati po kući niti plašiti na posebne načine – jednostavno je strašna sama po sebi .
Zanimljivo je da smo do sada živjeli s njom i to sasvim normalno. Sad znamo da ona postoji i zašto ne bismo i dalje živjeli normalno? Ali kako kad je ona tu? Pa, što ima veze što je tu… tu je iz nekog razloga i neka bude i dalje.

Ako se moj život temelji na Miru, Ljubavi i Dobroti nešto od tih kvaliteta obuhvatiti će i nemilu neman – u okružju ljubavi ili će se i ona pretvoriti u Ljubav ili će naprosto otići. Ne moram ništa raditi u međuvremenu – trebam biti samo ono što oduvijek Jesam-

– Dani Ella    

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s