Čišćenje unaprijed

neno

Hew Len kaže da je poželjno čistiti unaprijed. Tako, ako znate da morate nešto obavljati ili negdje ići, poželjno je to čistiti danima, pa čak i tjednima unaprijed. Za svoje seminare on kaže da čisti tjednima unaprijed! Čisti sve: imena sudionika sa spiska, sve okolnosti, ode posjetiti dvoranu u kojoj će se seminar odvijati, razgovara s njom, zahvaljuje joj se i čisti sadržaj koji je opterećuje. Len razgovara i s inventarom, sa stolicama, stolovima, svime što se nalazi u dvorani! Čisti svoje putovanje do toga grada, sva vozila u kojima putuje, čisti svoj strah i paniku da neće biti u inspiraciji kada bude govorio ili da će stvari izmaći kontroli.

Kada čistimo “unaprijed” mi tada gradimo nevidljivu energetsku “kupolu” koja natkriva sve naše aktivnosti, druge ljude i stvari, te planet općenito. Ovo nema veze s očekivanjima! Ovo je predanost, posvećenost i prisutnost, zapravo – nepokolebljiva namjera koja kazuje univerzumu “that we mean business”. To znači da smo mi učinili sve što smo mogli, ali zaista sve! Tada, kada se situacija krene razvijati, znat ćemo i imati punu svjesnost da je sve u redu. To opet daje mir i blaženstvo, opuštenost i trezvenost. Preuzimanje odgovornosti dobiva svoj puni smisao: tada mi kroz svijest provlačimo cijeli proces otpuštanja i naše slobode u njemu. Svaka situacija koja nas može iscrpiti svedena je na minimum, a mi ćemo imati dovoljno energije da je izguramo kvalitetno do kraja, tu našu misiju.

Kada čistite unaprijed, nemojte zamišljati nikakve ishode, nikakve mogućnosti, opcije niti scenarije! Čistite vaš strah, tremu i zabrinutost. S obzirom da je strah vezan za tu radnju koju trebate učiniti, onda ga se oslobađate tako da čistite s koncentracijom na konkretnu radnju, sve što se toga tiče. Ako trebate ići na razgovor za posao, nemojte zamišljati kako će se on odvijati, što će vas osoba pitati, niti stvarati scenarije u kojima vidite tu osobu koja vodi intervju kao negativnu, lošu ili će vam raditi smicalice! Čistite svoj strah, programe koji vam daju lažna sjećanja da vi točno poznajete tu prostoriju, tu osobu i pitanja koja će vas pitati. Čistite svjesnost da nemate pojma, jer zaista i nemate! Čistite put kojim idete do te firme, kao i autobus, auto ili koje god transportno sredstvo koristili. Kada sam prije par godina s majkom išao u Zagreb na liječničku kontrolu, onda sam na internetu pronašao rutu kojom ću putovati do Zagreba, pa sam isprintao plan grada do bolnice. Slikao sam svoje auto, pronašao sliku bolnice i odjela gdje idemo. Sve to sam čistio! Govorio “Volim te”, sklapao poznanstvo s cijelom tom avanturom. Sklopio sam neki svoj energetski sporazum sa svime, pomirenje i harmoniju. Naravno, put je protekao savršeno! Ne samo to, nego se je majka smijala cijelo vrijeme, imala je puno energije, zezali smo se do tamo i natrag, iako sam se pribojavao da ona neće moći izdržati taj napor.
No, tko se to pribojavao? Sjećanja, naravno 🙂

Eksperimentirao sam s tim i toplo preporučujem da probate! Igrajte se, istražujte. Ho’oponopono je vrlo fleksibilna praksa, zapravo elastična je onoliko koliko smo mi elastični. Moramo se naučiti razvući jako daleko i biti vrlo prostrani. Budimo inspirativni i kreativni, osluškujmo za alatima koji nam se svakodnevno javljaju iz naše Nutrine. Praktički sve može biti alat! Ako je provučemo kroz sebe, i najmanja vlas s naše glave je moćan alat. Alati nam služe za komunikaciju s nevidljivim dijelovima Sebe, onima koji znaju. Počnimo promatrati svijet kao jedan veliki alat za čišćenje naše opterećene duše. Jer svijet to zaista i jest! On je golema igraonica duše, ljuljačka, pijesak, vrtuljak i tobogan. To je funkcija Djeteta u nama i moramo mu dopustiti da se razvija kroz iskustvo života.

Volim te 🙂

Neno Lubich

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s