Cijeli jedan život proživimo u svojoj glavi.

maštt

Taj život je vrlo bogat. U njemu imamo mogućnost proživjeti baš sve što nam padne na pamet. Nema nikakvih ograničenja. Možemo putovati na ‘nemoguća’ mjesta, družiti se s ljudima s kojima se nikada nismo sreli, možemo biti u ljubavnom odnosu s npr. filmskom zvijezdom, možemo mijenjati svoj stil života, možemo tugovati, umirati…
MAŠTA – svemoguća, ne obuhvaća samo romantično razmišljanje o željenom. Kad se bojimo, mi također maštamo – zamišljamo kako bi nam bilo da nam se dogodi nešto što ne želimo. Na taj način je stvoren cijeli jedan umjetni svijet koji ustvari ne postoji. Odnosno postoji, ali samo u našoj glavi. Taj svijet je toliko sofisticiran da djeluje vrlo uvjerljivo i stvarno. Mi u njega vjerujemo.

Što kad se taj svijet sruši?
Taj svijet se može srušiti jedino na način da se prozre, odnosno da u jednom trenutku otkrijemo da taj unutarnji svijet ustvari nije stvaran.
O tome govori Anita Moorjani, a to je ustvari i dubinski smisao ho.
Prije par dana, dogodilo mi se nešto što objektivno spada u prvih deset ‘noćnih mora’ koje nam se mogu desiti u životu. Naravno, neću vam opisivati što se dogodilo, reći ću samo da je sve završilo kao da se nije niti dogodilo. Meni je cijela situacija bila joj jedan pokazatelj, ustvari bolje rečeno učitelj što život ustvari jest.
Neka teška životna iskušenja jednostavno nije moguće uvijek izbjeći i kad se nađemo u njima, ako uspijemo ostati prisebni (uz pomoć ho, meditacije i sl.) uviđamo da ta ‘negativna’ iskušenja uopće nisu onakva kakva je predviđala mašta. Najgore kod ‘jezivih strahova’ jesu upravo oni sami- odnosno njihova interpretacija stvarnosti, a ne stvarnost sama. Kad smo konkretno suočeni s nečim ‘negativnim’ taj stres nije iste kvalitete kao svakodnevni stres u našoj mašti.Ova prva vrsta stresa koliko god je teška nije patološka za razliku od ove druge vrste, umjetno stvorene.

Izbjegavanje ‘negativnih stresova’ u glavi također je stres. To je ono o čemu govori Anita Moorjani kad kaže da postoje ljudi koji se trude cijelo vrijeme biti pozitivni. To je ustvari samo drugačiji oblik stresa unutar sistema koji bez obzira čim se bavi i na koji način nije prirodan i zdrav. I najsavršenija umjetna jabuka nema nikakve veze s pravom jabukom.
Moguće je da nam cijeli život prođe u unutrašnjoj drami ili nalaženja načina da savladamo tu dramu u svojoj glavi. Moguće je da se nadamo upravo kroz taj sistem mašte (programa) oblikovati vlastiti život po načelima vlastitih želja. Ova vrsta života je vrlo naporna. To je stalna borba, strah da nećemo uspjeti spriječiti neželjeno.
Nedavno mi je netko spomenuo kako su zadnja istraživanja pokazala da su kancerogene stanice normalne, zdrave stanice koje odbijaju umrijeti – jednostavno ne žele ustupiti mjesto novim stanicama.Tako je i s našim uvjerenjima, programima – to je ono što naš život čini nezdravim. Uvjerenja se jednostavno ne daju, odbijaju otići i na taj način stvaraju jednu vrlo bolesnu životnu situaciju u našem životu.

Tko je glavni?
Da li znate da je um rasprostranjen svugdje? Ima ga i u npr. nozi. Kad nas boli noga dio uma koji se nalazi u nozi nije u ravnoteži. Taj dio uma se na neki način separirao kao i spomenute stanice. Separacija znači odvajanje od cjeline. Kad se odvajamo od Cjeline nastaju problemi jer ne dobivamo hranu s Izvora.
Anita Moorjani: ‘Ako ne volim sebe sprečavam Svemir da se izrazi kroz mene.’
Prepuštanje Svemiru (Bogu, Nuli) s povjerenjem je iscjeljujuće. Prepuštanje nije moguće, ako smo separirani, ako teramo nekakav ‘svoj’ životni film u glavi ne zato što nemamo pravo na njega već zato jer to nema nikakve veze s Istinom niti s onim što mi uistinu Jesmo.

U nedavnoj stresnoj situaciji jednostavno nisam dozvolila tom unutarnjem filmu da se izrazi. Nisu me zanimale prognoze, strahovi, a bogme ni nadanja. Potpuno sam se ispraznila, onako do Nule. U tom stanju sam bila samo svjesna onoga što jest iz trenutka u trenutak.
Sve ostalo sam jednostavno prekrila s Hvala i Volim te.

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s