Ho’oponopono – mjesto gdje mir počinje

Mir počinje u MENI.

Riječ mir označava poštivanje i prihvaćanje razlika oko nas. Ona se odnosi na slobodu razmišljanja i opažanja stvari, bez granica.To su vitalne istine. Važno je prihvatiti odgovornost i prestati kriviti bilo koga ili bilo što za izazove i situacije koje nam se događaju u životu, uključujući i nas same!
Na isti način, kada prakticiramo prihvaćanje i suzdržavanje od nametanja vlastitog mišljenja, kada prihvaćamo ljude, situacije, i događaje onim redoslijedom kojim se događaju, možemo biti u miru bez obzira što se događa oko nas. Ako otpustimo iz nas potrebu da uvijek budemo u pravu, da se branimo, da uvijek imamo posljednju riječ u svakoj raspravi, te da uvjeravamo druge da se moraju slagati s našim mišljenjem, možemo pronaći vlastiti mir iznad razumijevanja.

Sjetite se što je Dr.Ihaleakala Hew Len rekao: ”Problem ne postoji dok sami ne uspostavimo da je tu, ali bitno je i kako reagiramo kada utvrdimo da je problem, problem.” Svaki  problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi.

Svi možemo biti u miru bez obzira što se događa oko nas, zato jer ono što se zapravo događa nema veze s onim što se događa oko nas.

Što potiče ratove? Ratove potiču vjerovanja, predrasude, mišljenja i sjećanja. Naši konflikti su zapravo sjećanja koja se ponavljaju, a većina njih dolazi od sjećanja naših predaka. Netko mora odlučiti upaliti svjetlo, te umjesto reagiranja uplitanja i ponavljanja konačno završiti trajne konflikte i ratove. Prvo moramo upaliti svjetlo za sebe (era žrtvovanja je gotova) ali, jednom kada ga upalimo za sebe, biti će upaljeno i našim obiteljima, rodbini i precima. Biti će upaljeno za svih, jer svjetlo ne diskriminira.
Paljenje svjetla je jedan od Ho’oponopono procesa čišćenja (brisanje programa i sjećanja). Kroz jednostavne i efektivne alate, Ho’oponopono nam pomaže otpustiti sve iz sebe i pustiti Ljubav (Boga) da izbriše ta sjećanja (vjerovanja, mišljenja, predrasude) i donosi u naš život Inspiraciju (prave ideje, savršena rješenja), a predivna stvar je ta što on funkcionira za svakoga, zato što sve što se izbriše iz nas, biti će izbrisano iz naših obitelji, rodbine I predaka.

Mi smo 100% odgovorni za stvarnost koju stvaramo i jedini razlog zbog kojeg smo ovdje jest da unesemo ispravke. Proces čišćenja Flor de Lis, npr, pomaže nam da otpustimo i izbrišemo sjećanja krvoprolića i ropstva, ideje, mjesta, situacije i vjerovanja koja se konstantno pojavljuju i drže nas u šaci, rezultirajući konstantnim oružanim sukobima. Istina je da ćemo jedino kroz našu osobnu transformaciju moći transformirati Svijet, a to se sve, sa sigurnošću tvrdim, nalazi u knjizi Najlakši način.
Još uvijek pokušavamo zaustaviti ratove koristeći iste programe koji su ih zapravo i započeli. Kada otpustimo i obrišemo stare programe, rezultat će biti – prava Sloboda. Mi, ljudi ovoga svijeta, moramo biti u miru sa samima sobom kako bi svijet kao takav također bio u miru.
Pronaći unutarnji mir kako bi proširili svjetski mir jedini je način. Ja vjerujem u svjestan svijet gdje je sve moguće. Ako vjerujete u ono što ja vjerujem, hajdemo zajedno širiti Svjesnost i Mir po svijetu. Vrijeme je da se ujedinimo na globalnoj razini kako bi stvorili unutarnji mir i raširili mir po svijetu.

– Prijevod: Magdalena Pulić

* Dopuštenjem autorice preuzeto s http://www.hooponoponoway.net/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s