Rješavanje problema i ostvarivanje želja

DLCuXOstvarenje želja, rješenje problema je relativno za našu sreću. Naravno da kad nam se ostvari želja, kad riješimo neki problem situaciju koja nas je mučila, bila nam teret, da ćemo biti sretni, da ćemo osjetiti olakšanje, mir. Ali pitanje je do kad… rješenjem jednog „problema“ nailazi drugi tj. fokusiramo se na drugi.

Onaj tko nema novaca ni za egzistenciju fokus će mu biti na problemu kako preživjeti, kako osigurati uvjete za egzistenciju. Kad imamo riješeno pitanje problema egzistencije, fokus nam se prebacuje na problem, želju, kako imati više, bolje, kako život učiniti lagodnijim. Netko ima sve to i uvjete za lagodan život, ali opet „problem“nezadovoljstva životom, odnosima.

Netko i sve to ima u savršenom redu, ali opet tu je eto problem kovrčave kose, a htjela bi baš prirodno ravnu i ispeglanu… Sve su to težnje koje su „prirodne“… sve te težnje ustvari teže za ostvarenjem samo jedne želje biti sretan. Ali postavlja se pitanje ima li kraju želja…. i kad je vrijeme napokon za sreću.

Hooponopono je način „rješavanja problema“, a jedini problem koji zapravo rješavamo i tražimo odgovor „Kako biti sretan“, ne povremeno, ne uz uvjet ostvarenje želja, ne kad ovo ili ono već „Kako jednostavno Biti Sretan usprkos svemu“ ?

Na neki način riješili smo probleme ustvari kad osjećamo sreću rješavajući ih, jer to znači da imamo priliku da živimo i da budemo. Naravno tu ne možemo generalizirati ima „problema“ i problema, ali je u konačnici ipak na nama na koji način se nosimo sa njima. Kako protiv sabotera i emocija, straha, tuge, ljutnje, zlovolje, sumnje? Samo nježno i sa ljubavlju i one su dio nas… pustimo ih da prođu. Odaberimo Biti sretni kao jedinu želju , a ne ispunjenje nekih izvanjskih okolnosti za koje mislimo da su preduvjet našoj sreći. Te izvanjske okolnosti i ispunjenje želja neka samo budu dio naše sreće, a ne njen preduvjet.

Žao mi je molim te oprosti mi na svim tugama, na svim strahovima, na svim ljutnjama, na svim neispunjenim težnjama… hvala ti i volim te. Grlim te sa ljubavlju. Nek ljubav briše sve okove koji sputavaju da budeš sretan/sretna.
Budite Sretni usprkos svemu.

Volim vas,

Vanja Štrmelj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s