Odgovornost i ho’oponopono

Dakle :), mi ne možemo prihvatiti odgovornost za nešto čega nismo svjesni da smo učinili. Sjećate se kakav je osjećaj kad vas netko optuži za nešto što znate da niste učinili ili niste bili svjesni da ste to učinili (ima i toga). Kad nas nešto strefi u životu i boli nas… teško je razumjeti da smo dobili ono što smo dali… onda se osjećamo dvostruko povrijeđeno – jer nas boli samo po sebi i još smo navodno to zaslužili, a uz to smo i izgubljeni… jer što sad?

Pitanje je: Kako preuzeti odgovornost i za što? Možemo primiti samo ono što smo dali… jer kad dajemo mi ustvari dajemo sebi iako se to tako ne čini pa nam se to i na neki način vraća… jer nema što drugo! Što god da osjećamo to egzistira u našem životu na ovaj ili onaj način.

Preuzeti odgovornost – znači svjesno odabrati Volim te i Hvala ti, jer onda možemo biti sigurni da će nam se isto vratiti.

Svjesno sam napisala da ne možemo preuzeti odgovornost za nešto čega nismo svjesni jer niti malo ne pomaže, i nije utješno da nam se dešava nešto loše zbog loše karme. Ali ako znamo kako sistem funkcionira, onda to možemo primjeniti u svakodnevnom životu, provjeriti i prihvatiti… Mi nećemo reći da preuzimamo 100% odgovornosti za svoj život samo zato jer je to rekao dr. Len… a on je tako simpatičan… nego zato jer smo svjesni da to funkcionira… ♥ ♥ ♥

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s