Kako ću ja?

Jutros na kavi sa nekim frendovima, nametnula se tema o važnosti u bivanju neprestano aktivnim kako bi život imao smisao.

“Ja bih poludio da ne radim!” bila je glavna definicija postojanja, svakodnevnice. Svjedoci smo brzog umiranja u muškaraca netom po odlasku u mirovinu ili pri dobivanju nekog oblika invaliditeta koji ga čini nemoćnim u davanju sebe bilo čemu.

“Ako nemam svrhu, nema ni mene, preostaje mi samo smrt!”

Jedini način za preživjeti jest imati neku zanimaciju, neki hobi, neki predmet pažnje. Poražavajući je ovaj ultimativni odnos čovjeka i svijeta koji ga okružuje! Kada čovjek izgubi svoj cilj, izgubi smisao svog života i počinje da odumire.

Ali, zašto ne postavimo Ljubav kao cilj?

Ako nam je Ljubav prizma kroz koju percipiramo stvarnost, ako nam je referenca prema kojoj su postavljeni odnosi među stvarima, onda će nam Ona biti i tamo i amo, izvan nas i unutar nas, jer je to zakon dualizma, ovoga svijeta. Ako zabrinutim pogledima strepimo prema tamo, odnosno što će biti sutra – onda neka tamo bude Ljubav! Ako već moraju biti dva, neka nam to sutra bude Ljubav!

Ako idemo sa “Kako ću ja?”, što je opet tamo, onda neka bude – “Ja ću putem Ljubavi!”

Na taj način uzimamo iz Izvora vječnosti, Izvora života, crpimo energiju, snagu i moć, crpimo Mir. Preuzeti odgovornost, to znači preuzeti i prihvatiti Ljubav. Ako ovo želimo i vidjeti, možemo vizualizirati da nas okružuje svjetlosno lopta, aura, koja je Ljubav, prekrasni omotač, a ono što osvjetljava auru je naše Srce. Kada kažemo “Volim Te”, činimo upravo to – gradimo svjesnost o jezgri, našem Srcu, Izvoru u nama koji se reflektira prema vani, prema omotaču sačinjenog od Ljubavi, hranimo ga, održavamo snažnim.

Ako se kaže da je sve ono što promatramo ogledalo (omotač) našeg Sebstva, pa onda neka se reflektira Ljubav, tako da je možemo vidjeti u svemu ostalome! U onome što je vani možemo istinski vidjeti Sebe, znati da smo to mi, da je to naš odraz i da je sjajan, lijep i prekrasan. To je ono što možemo učiniti, sada i ovdje! Preuzmimo odgovornost za Čistu Bezuvjetnu Ljubav u sebi, neka nam ona bude jučer, danas i sutra i sve brige ovoga svijeta, sve bolesti i patnje! Utopimo svu tu gomilu u ovaj Bezdan našeg Srca.

Često se žalimo na upadanje u krize, nedostatak snage, energetski pad, tugu, depresiju. Valja nam naučiti da to nismo mi! Treba se naučiti vidjeti Ljubav, to je vještina vidovnjaka! Istinska moć vidovnjaka nije proricati budućnost, sudbinu, nego vidjeti Ljubav, suštinu, vidjeti svoje Srce u drugima! Vidjeti Jednotu, Izvor u svima i svemu! Budimo vidovnjaci, naučimo vidjeti, radimo na sebi.

Ljubav je naše neiscrpno bogatstvo i izvor beskonačne energije. Ako smo Ljubav i imamo znanje i svijest, nemojmo se brinuti – mi smo Slobodni!

Kada nešto izgubimo u životu, to je znak da se trebamo razvijati! Trebamo otići na stepenicu na kojoj to nije više gubitak, nego evolucija, napredak. Svijest o tome donosi red i Mir.

Volim Te. Hvala Ti!

– Neno Lubić

6 responses

    • Da Vanja. Čišćenjem, odnosno govorenjem Hvala i/ili Volim te neovisno o situaciji, dajemo do znanja da smo spremni prihvatiti odgovornost (ne krivicu!, nego odgovornost) za to što nam se događa, i otpustiti… Tada počinju promjene.

      Hvala hvala hvala

  1. Svaki put kad osjetimo krivicu, ili bilo koju drugu negativnu emociju, neka nam to bude podsjetnik za čišćenje. Samo ponavljamo “hvala”. Podrazumijeva se da smo preuzeli 100% odgovornost, i da znamo da odgovornost i krivica nisu isto … Nakon nekog vremena, individualno koliko, osjećaj se smanji, i nestane 🙂

  2. Predivan tekst, došao mi je u pravom trenutku, baš sada mi je najpotrebniji i mnogo mi je pomogao. Ustvari, uvek je pravi trenutak! Sunce se polako promalja iza tamnih oblaka.
    Hvala, hvala, hvala!!!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s