Praznina i punina

kj“Daj meni, ja ću ti pomoći”

… riječi su koje djeca često spominju kad su mala. Kako tek upoznaju svijet, sve propituju, sve ih zanima. I žele pomoći… a u stvari radi se o dubokoj ljudskoj potrebi da se osjećamo korisnim i dijelom cjeline.

Što mogu učiniti baš sada?
Živimo u svijetu u kojem će se, ako nismo strpljivi, naći način da strpljivost vježbamo. Stalno nešto treba čekati, pa nam se ponekad čini da se život ustvari jedna velika čekaonica. Ako bismo čekanje nazvali prazninom, a događaje puninom – onda bi zbilja ispalo da je ovaj svijet 98% prazan prostor (možda čak i više).
Pa tako jedan ljudski život može stati na par strana životopisa. Bez obzira koliko bogat životopis imali i bez obzira koliko vam je potrebno strana da sve navedete u jedan životopis u odnosu na jedan cjelokupni život to je praznina, a ne punina.
Dakle, puninu života ne sačinjavaju prebrojivi događaji koji su nam se dogodili u jednom vremenskom razdoblju. Kao što utrku sa preponama ne čine prepone postavljene na samoj stazi…

Što mogu učiniti baš sada? – pitanje je sad.
Dok čekamo: seminar, da nam plate honorar, odlazak na odmor, susret s dragim osobama, početak novog projekta i sl., možemo li nekako kavalitetno ispuniti vrijeme, a da ne ispadne da smo samo u iščekivanju slijedećeg očekivanog događaja.
Nisu samo događaji ono što smo mi definirali kao događaje. Svakog trenutka se nešto važno dešava – svaki trenutak je događaj jednako važan kao onaj predhodni i kao nadolazeći slijedeći.

Možemo hopsati. Za hopsanje je potpuno nebitna “važnost i veličina pojedinih događaja”. ‘Volim te i Hvala’ su svi trenuci isti… i jednako značajni. Iz te pozicije je teško život razdijeliti na puninu i prazninu… prije na Hvala i Volim te – Na Ljubav i Zahvalnost ♥ ♥ ♥

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s