Osnovni principi

h

1. Nemate pojma o tome što se događa.
Nemoguće je biti svjestan svega što se događa u vama i oko vas, svjesno ili nesvjesno. Vaše tijelo i um se podešavaju upravo sada, a da vi toga niste ni svjesni. Postoji ogroman broj nevidljivih signala u zraku upravo sada, od radio valova do oblika misli, kojih uopće niste svjesni. Vi ste svakako ko-kreator svoga vlastitoga svijeta upravo sada, ali to se događa nesvjesno, bez vaše svjesne kontrole ili znanja. To je razlog zbog kojeg možete pozitivno misliti koliko hoćete, a i dalje biti siromašni. Vaš svjesni um nije kreator.

2. Nemate kontrolu nad svim.
Očigledno, ako ne znate sve što se događa, ne možete uopće imati kontrolu. To je samo jedna ego zabluda da mislite da možete natjerati svijet da se ponaša po vašoj zapovijedi. Kako vaš ego ne može vidjeti mnogo od toga što se odvija u ovome svijetu sada, dopustiti egu da odluči što je sada najbolje za vas, nije mudro. Vi imate izbor, ali nemate kontrolu. Možete upotrijebiti svoj svjesni um da počnete birati što biste radije doživjeli, ali morate napustiti ideju hoće li se to odigrati ili ne, ili kako, ili kada. Predaja je ključ.

3. Možete iscijeliti sve što vam se nađe na putu.
Sve što se pojavi u vašem životu, bez obzira kako se pojavilo, je tu radi iscjeljivanja, jednostavno zato što je sada u vašem dometu. Ovim se pretpostavlja da ako to možete osjetiti, možete i iscijeliti. Ako nešto možete vidjeti u drugome, i to vas muči, tada je ono tu radi iscjeljivanja. Ili kako sam jedanput rekao Oprah: „Ako možeš primijetiti, možeš i dobiti.“ Možda nemate pojma zašto je to u vašem životu, ili kako se u njemu pojavilo, ali možete mu dopustiti da nestane, jer ste sada svjesni toga. Što više iscjeljujete to što se javlja, čistiji ste da ispoljite to što više volite, jer ćete tako oslobođenu energije moći upotrijebiti za nešto drugo.

4. Vi ste 100 % odgovorni za sva svoja iskustva.
To što se događa u vašem životu nije vaša greška, već vaša odgovornost. Ovaj koncept osobne odgovornosti zadire dalje od onoga što govorite, radite ili mislite. On uključuje i to što drugi govore, rade i misle, a javlja se u vašem životu. Ako preuzmete odgovornost za sve to što se javlja u vašem životu, tada kada se netko pojavi s problemom, tada je to i vaš problem također. To povezuje princip trojstva, koji ističe da vi možete iscijeliti sve što se javlja na vašem putu. Ukratko, ne možete kriviti nikoga i ništa za postojeće stanje u vašem životu. Jedino što možete učiniti je da preuzmete odgovornost za to, što znači prihvatiti ga, imati ga, i voljeti ga. Što više iscjeljujete to što se pojavljuje, više se usklađujete s izvorom.

5. Vaša karta za Nulu je fraza „Volim te“
Prolaz koji dovodi do mira preko svih shvaćanja, od iscjeljivanja do ispoljavanja, je jednostavna fraza „Volim te.“ Njeno govorenje čisti sve u vama tako da možete doživjeti čudo ovoga trenutka: Nulu. Ideja je u tome da sve volite. Volite preveliku debljinu, lošu naviku, problem djeteta ili vašeg susjeda ili supružnika; sve to volite. Ljubav preobražava zarobljenu energiju i oslobađa je. Govorenje riječi „Volim te“ otvara vrata za doživljavanje iskustva Božanstva.

6. Inspiracija je važnija od namjere.
Namjera je igračka uma; Inspiracija je naredba Božanstva. U jednom trenutku ćete se predati i početi da slušate, radije nego da tražite i čekate. Namjera pokušava kontrolirati život baziran na ograničeni pogled ega; Inspiracija je primanje poruke od Božanstva a zatim i postupanje po njoj. Namjera djeluje i donosi rezultate; Inspiracija djeluje i donosi čuda. Što vam se više sviđa?

– Joe Vitale

6 responses

  1. Ne možemo znati, bar je u početku teško razlučiti, zato i “to” što dobijemo čistimo i dalje. Ali generalno – ono što nam dolazi samo, bez prevelikog napora, bez “žrtvi”, što u nama izaziva radost, što niti u kojem segmentu ne remeti naš istinski, duboki unutarnji mir… A vremenom, kao čistimo, Inspiraciji oslobađamo put, i sve je manje dilema što je sjećanje(program) a što Inspiracija 🙂

  2. Zdravo. Hvala za divan post!
    Od skoro praktikujem HO. tehniku. Shvatam odgovornost koju imam, postala sam svesnija. Ali…valjda čišćenjem je normalno nailaziti na prepreke, moja prepreka je uvek strah. Nadam se da je ispravno i njemu da se zahvaljujem. HVALA…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s