Nedavna iskustva s Ho’oponoponom

zaposlenMoj primer. Nezaposlen, pre 2 godine sam završio višu školu. Volim svoj posao i preko jedne žene sam čuo o jednoj ordinaciji fizikalne medicine i oduševio se pričom o njihovom radu. Odmah sam znao da tamo treba da idem da radim i učim. 6 meseci kasnije, čistim se i kao grom iz vedra neba dobijem poziv da dođem u tu istu ordinaciju i da sam dobio posao. Bez ikakvog nagoveštaja.A pre toga sam planirao da se osamostalim, bez obzira na to što nisam imao stalne prihode, prosto sam znao da treba to da uradim.

I još, majstora za kućne poslove nađem na moru, s kojim sam se sjajno družio, za koje sam se takođe čistio. Na moru, uplatio jedini slobodan smeštaj, skuplji od željenog koji je bio popunjen, ali na dan kada sam trebao otići na more, javljaju mi da je u mom smeštaju pukla cev i da će nas prebaciti u onaj koji sam prvobitno želeo. Plus dobili besplatan izlet. Rekao bih da nas Bog voli, samo ako vi volite njega i ono što je on stvorio, a to je sve oko vas, stvari, ljude, situacije, emocije. Hvala ti, Volim te!

– Đorđe Vicanović

13 responses

 1. Tek sam se susretala sa informacijom o toj krasnoj tehnici i sve mi je jasno i ništa ne razumijem!!!!!!!!!!!!
  Što znači “čišćenje” ? Mantranje Hvala, volim te, oprosti, žao mi je? I treba li se usredotičiti na neki problem pa onda mantrati?

  • Draga Ankice,

   dobrodošla!

   Ako idem odgovarati na ova pitanja, tek tad Ti ništa neće biti jasno! 🙂
   Za početak, pročitaj dvije knjižice iz naše rubrike Mediji / Knjige.
   Onda ćemo dalje 🙂
   Ali da, “čišćenje” znači upotrebu alata, mi to još od milja zovemo “hopsanje”.

  • Od skora sam i ja po;eo hopsati.Ono što me interesuje je – treba li se fokusirati na jedan problem i hopsati ili kako se koje pitanje nametne( a mnoga su se odjednom otvorila) treba izgovoriti oprosti, hvala i volim te za dati problem i ići dalje. Pitam jer se nakon nekoliko dana hopsanja u meni počela oslobadjati jaka nervoza i uplašenost.Na drugoj strani me opet nešto neprestano goni da idem dalje sa hopsanjem. Molio bih pomoć na ovu temu.HVALA; VOLIM VAS

   • Dragi Srđane, NEMA fokusiranja na problem. Naprotiv, pokušaj uopće ne razmišljti o problemu – hopsaj na glas, pjevaj na glas, radi bilo što što će ti odvratiti um od problema. Razmišljenjem o problemu problem zadržavamo, a ne otpuštamo, je li tako? A nama je cilj otpustiti.
    Samo hopsaj, sve što dolazi čisti se ukoliko ti cijelo to vrijeme hopsaš…
    HO je jednostavan – samo hvala hvala hvala (ili neki dugi alat), i razmišljanja na off.
    🙂

 2. Opet ja sa “pametnim” pitanjem. U međuvremnu sam pročitala veliku većinu ovdje objavljenih tekstova, a iz toga se dade puno naučiti, no danas mi u jednom tekstu zapne ovaj dio rečenice :
  postavio je na radni stol i programiranu čašu sa vodom postavio na žuti podsjetnik sa natpisom „hvala vam, volim vas“,
  a već sam pitala treba li programirati vodu.
  Sad, o kakvoj programiranoj vodi govori?
  Da nabavila sam plavu teglu i u njoj pripremam PSV.
  Ako nekoga zanima takvu teglu mogu naći u Plodinama.

  • Programirtana čaša NIJE dio Hooponopona, niti stavljanje na papiriće s Hvala ili Volim te.
   Ukoliko je tebi to dobro, osjećaš da trebaš tako, došlo ti je iz Inspiracije – odlično.
   🙂

 3. Nakon što sam objavila komentar/pitanje, pogled mi padne na ČIŠĆENJE VODOM, do sada ga jednostavno nisam primijetila. I evo već imam odgovor. Hvala, hvala, hvala!

  • Ankice, obrati pažnju na početak tog teksta. Taj tekst je napisan iz osobnog iskustva s osobnim vodičem. Ono što vrijedi za jednu osobu ne vrijedi nužno za sve. Tehnika čišćenja vodom objašnjena je u jednom od 4 kratka videa Mabel Katz (rubrika Mediji / Video).
   🙂

 4. Dragi svi,
  osecam potrebu da odgovorim,iznesem ili mozda i prenesem svoje iskustvo u vezi sa pitanjem da li se treba fokusirati na konkretan problem. Valjda zato sto sam imala istu dilemu i zato sto sam nekako nasla svoj odgovor i zato sto sam osetila veliko oslobadjanje, zelim da podelim sa svima. Naime, sve sto sa konkretnim problemom treba uraditi,ili makar to meni pomaze, je otpustiti ga. Kada se javi, kada se sam fokusirao u nama, treba zamoliti to nase malo unutrasnje “dete” da zamoli Bozansku energiju da ga otpusti. Ja se jos izvinim zbog postojanja programa u meni koji je doveo do toga da se konkretan problem javi i odmah i zahvalim sto ce biti otpusten. Odmah osetim neko cudno oslobadjanje, neki mir koji mnogo prija. Hvala, hvala, volim Vas

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s