Talenti i potencijali

fSvako od nas rađa se s jedinstvenim talentima i posjeduje potencijale za iznimna dostignuća, pa ipak, rijetki te potencijale iskoriste. Razlog je u pretjeranoj uvjetovanosti ne samo odgojem, već i u naučenim znanjima, koja nas potiču na primjenu provjerenih metoda te jasno sugeriraju gdje su granice mogućeg.

Dok smo uvjetovani postojećom realnošću, ne možemo biti u stanju aktivirati svoj puni potencijal, koji djeluje tek onda kada uspijemo utišati svoj racionalni um. Racio uzima u obzir isključivo ono čega smo svjesni. Analizira i procjenjuje, teži razumijevanju, pa sve ono za što ne postoji logičko objašnjenje automatski odbacuje.

Zbog toga je bez obzira na razinu inteligencije ili količinu znanja skupljenog na ovaj način, analitički um ograničen, jer nema pristup cijelom nizu informacija i uvida, ne samo podsvjesnih, već i onih nadsvjesnih, koje su u području duhovne inteligencije. Dokle god je naš intelekt zaokupljen obradom informacija, limitiran raspoloživim znanjem i usmjeren na bavljenje problemima postojeće realnosti,  blokira se ulazak više stanje svijesti.

U stanju više svijesti naši uvidi i spoznaje proširuju se do neslućenih razmjera, jer nam se otvara kanal prema svim informacijama (Nula) a naša kreativnost, te sposobnost pronalaska originalnih, nekonvencionalnih i ispravnih rješenja postaje čudesna.

Sve se to postiže ulaskom u meditativno stanje i/ili (HA disanjem) u kojemu se naši moždani valovi usporavaju te se postiže obnavljanje na svim razinama postojanja (tjelesnoj, mentalnoj i duhovnoj). U takvom stanju se aktiviraju svi naši prirođeni potencijali koje uslijed užurbanosti i stresa nismo uspjeli razviti, ili smo ih zapostavili…

– Gordana Balić

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s