Što je s planiranjem i postavljanjem ciljeva?

fŽelite li vi govoriti Bogu što je ispravno za vas i onda bi vam on to trebao ispuniti? Bog nije vaš poslužitelj. Čak i ako nastavite planirati i zadavati ciljeve, učinite sebi uslugu i otpustite. Budite otvoreni drugim putevima, drugim vratima koja bi se putem mogla otvoriti….

(Mabel Katz, Najlakši način)

Ono što možemo učiniti je samo se prepustiti, sigurni u spoznaji da će se život pojaviti s najboljime mogućim rješenjem! Mi smo svoj dio posla obavili, čisteći s HVALA I VOLIM TE. Pustimo Božanstvu da obavi ostatak. Nemojmo se miješati u njegov zanat i smetati mu, nemojmo ga ometati svojom brigom. Kad kod vrhunskog stolara naručimo stol, ne stojimo nad njim zabrinuto svaki dan gledajući kako će ga on izraditi i ne dosađujemo mu svojim laičkim savjetima i sumnjama o poslu u koji se uopće ne razumijemo. Mi jednostavno imamo povjerenja u njegovu stručnost i ostavljamo ga da na miru završi svoj posao. Kao posljedicu tog povjerenja, dobivamo remek djelo! Ista je stvar i sa životom.

Anthony De Mello u svojoj knjizi “Svjesnost” u prilog ovome navodi jednu misao koja je toliko duboka i istinita da je je korisno uvijek imati na umu.
A ona kaže: “Kada strijelac gađa lukom bez razmišljanja o nekoj posebnoj nagradi, koristi sve svoje vještine; kada gađa kako bi osvojio mjedenu kopču, već je nervozan; kada gađa za zlatnu medalju, oslijepi, vidi dvije mete, i izvan sebe je. Njegova vještina nije se promijenila, ali nagrada mu odvlači pažnju. Stalo mu je do nagrade! Više razmišlja o pobjedi, nego o gađanju potreba za pobjedom lišava ga snage.”

Kada imamo povjerenje, dolazimo u stanje u kojem je svaki ishod prihvatljiv!
Sve ono što imamo zapravo sve ono što uistinu i trebamo!

Dovoljno je samo biti….

– Gordana Balić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s