Volja za hopsanjem

Dsakle, pala ti je volja za hopsanjem  🙂

Problem sa javlja kada praksa postane rutina, a to se po defoltu događa zato jer smo u rutinu naučeni (a uglavnom iz nje i načinjeni, nažalost), to je program i to vrhunski! U početku, dok je problem golem, energija je uzburkana i imamo prilično dobru motivaciju da je složimo natrag u ravnu liniju. Pa je to onda jedrenje po jakom vjetru uz žmarce u stomaku i dahtanje straha iza glave . A zna se što je jedrenje, vjetar u kosi, izazov ostati na nogama, praćenje valova, jedara, brzine vjetra i njegova smjera… Jednom riječju pažnje ko u priči!  E, a kada se vjetar malo smiri, dođe bonaca, čak možemo i sjesti, pa se i okupati, odoše pažnja u rutinu! Rutina je učmalost, to je vrhunski špekulator, Kastaneda je napisao 12 knjiga na temu rutine .

Dakle, treba malo začiniti stvar! Ali ne da je problemi začinjavaju, nego ti! Jer da je sve u redu i nema problema, ti ne bi napisala ovu objavu, ne bi bilo potrebe za njom, pošto je divota. Ali nije divota! Problemi lagano pipkaju, grickaju, peckaju, viču: Teta meni pažnje, meni pažnje teta! A nama se ne da više jedriti, mi bi se u bonaci izležavali .
Kako onda začiniti? Pa budi maštovita, podigni na viši nivo. Probaj preokrenuti praksu, pa da ti ne bude hopsanje samo po sebi svrha, nego ti Sebi samoj svrha hopsa. Podigni letvicu, ne za malo, nego za puno, budimo hrabri i grabimo na veliko, jer Ljubav grabimo! Postavimo sve to na nivo projekta, misije, izazova, djevojačke strasti i luda voljenja. Svaki trenutak slobodna vremena čitaj o praksi, preslušavaj materijale (skini videa, prevori ih u mp3, pa sve prebaci u mobitel i non-stop slušaj). Ispuni život s Volim te, Hvala ti, štogod ti paše, ali ono baš ga ispuni! Nemoj imati kutka Sebe, prostora oko sebe, zraka kojeg dišeš, hrane koju spremaš i jedeš, a da nije Volim te, Hvala ti! Imenuj stvari koje voliš s Volim te, nazovi psa Iloveyou, kanarinca Thankyou, omiljenu haljinu ili cipele oplemeni imenom Ljubavi, pa napiši ili ušij “Volim te” na nevidljivo mjesto. Sam čin šivanja je proces osvješćivanja te osobne Ljubavi. To je tada tvoje uzburkavanje rutine!

Kada si 100% u Volim te, Hvala ti, onda je uzburkano more ili bonaca prirodno stanje probuđene svijesti. I premda se čini da si ti u svojoj maloj jedrilici na bespuću poludjelog mora sudbini prepuštena, potpuno bespomoćna, propast ti je zagarantirana i nema ti spasa, ipak, ako preokreneš stvari Ljubavlju svojom, onda ćeš vidjeti da su more i olujni vjetrovi – Ti, a barka i cijela ta drama što život nam oduzeše tek tvoja pažnja na sve ostalo osim na Sebe. 

– Neno Lubich

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s